Yumurtalıkları uyaran hormon döngüsünün çalışmadığı durumlarda adet görmeme nedeni tespit edildikten sonra, patolojiye uygun olarak beslenme, egzersiz ya da ilaçlar ile tedaviler mümkün olabilir. Eksik hormonların takviye edilmesiyle yumurtlama sağlanabilir ve yardımlı üreme tekniğiyle gebelik elde edilebilir.

Sekonder amenore hamile kalabilir mı?

Gebelik, stres, depresyon, hızlı kilo kaybı gibi durumlar sekonderamenorenin ana nedenlerindendir. Bu sorun üreme çağındaki kadınların yaklaşık% 1'inde görülmektedir.Sekonderamenore hastalıktan kaynaklanıyorsa bu hastalık tedavi edildikten sonra kadın hamile kalabilir.

Amenore hamile kalabilir mi?

Tamamen iyileşmenin sağlandığı durumlarda kişi, doğal yollardan gebelik sağlayabilirken, bazı fiziksel bozukluklara bağlı olarak gelişen primer amenore varlığında ise üremeye yardımcı tedavi türlerinden olan tüp bebek yöntemiyle gebelik sağlanabilir.

Sekonder amenore ne demek?

Gebelik, menopoz ve emzirme dönemleri dışında 3 ay üst üste menstrüasyon görülmemesi durumuna sekonder amenore denir.

Gebelikte amenore ne demek?

Üreme çağındaki kadınlarda hamilelik, emzirme veya menopoz başlangıcı söz konusu olmamasına rağmen, adet görülmemesi amenore olarak adlandırılır.

Sekonder amenore zararlı mı?

İkincil amenore genellikle sağlığınıza zararlı değildir. Çoğu durumda etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

Amenore nasıl geçer?

Doğumsal defektlere bağlı adet görememede hormonal tedavi, cerrahi veya her ikisi birlikte düşünülebilir. Beyin tümörlerine bağlı adet görememe söz konusu ise bazı ilaçlarla tümörün küçülmesi sağlandıktan sonra cerrahi olarak çıkarılması, bazı durumlarda cerrahi sonrası radyoterapi eklenmesi gerekebilir.

Amenore düzelir mi?

Amenore bir semptomdur, kendi başına bir hastalık değildir, altta yatan nedenin giderilebildiği ölçüde önlenebilir. Normal kiloyu muhafaza ederek, aşırı kilo kaybı veya kilo alımının neden olduğu amenore önlenebilir. Hastalığın seyri nedenine ve mevcut tedaviye bağlıdır.