SGK neleri karşılamaz?

SGK hangi hastalıkları karşılamıyor?

  • Diş Tedavileri. Kemik içi implantların bedelleri ödenmez. …
  • Tüp Bebek Tedavisi. …
  • Diyaliz. …
  • İlave Ücret. …
  • İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri.

02-Oct-2019

Kimler SGK kapsamında?

SGK'nın özel onayı ile kurulmuş olan banka, sigorta, emekli sandıklarına tabii kurum çalışanları hariç herkes SGK'lıdır. Bir işverenin emrinde hizmet akdiyle çalışanlar, Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar, … İsteğe bağlı sigorta primi ödeyenler sigortalılık kapsamındadır.

Üniversite öğrencileri devlet tarafından sigortalı mı?

* 25 yaşını doldurmuş ve halen üniversite öğreniminde olan gençler ile anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 18 yaş üstü gençlerin genel sağlık sigortası tescil işlemi SGK tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

Öğrenci kaç yaşına kadar sigortalı sayılır?

Ülkemizde üniversite öğrencileri sağlık hizmetinden sigorta kapsamında 25 yaşına kadar faydalanabiliyor. 25 yaşında anne ve basının sigortası üzerinden otomatik olarak yararlanan öğrenciler 25 yaşından sonra ise sigortadan düşüyor.

Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?

Bu bağlamda, genel sağlık sigortalıları ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler, SGK ile sözleşme yapmış olan özel sağlık kuruluşlarına doğrudan (sevksiz) giderek sağlık hizmeti alabilmektedirler. … Zira, genel sağlık sigortalılarının kamu hastanelerinde daha düşük bir maliyetle tedavileri sağlanabilmektedir.

Primli sosyal güvenlik sistemi nedir?

Primli rejim olarak adlandırılan sosyal sigortalar, özel sigortalardan farklı olarak, kamu yararını gözetmesi ve kar amacı gütmeksizin sosyal güvenlik sağlamak için kullanılmaktadır. Bu yapısı itibariyle, sosyal sigorta kamusal bir faaliyet olarak nitelendirilir.

Kimler sigortalı olamaz?

Kısacası; Kanunun ek 9'uncu maddesi kapsamında çalışanlar ile ücretle aynı kişi yanında ay içinde 10 gün ve daha fazla süreyle çalışanlar hariç, ev hizmetlerinde süreksiz/ücretsiz çalışanlar sigortalı sayılmazlar.