Sözlüklerde Sibel ismi buğday başağı anlamına gelmektedir. Bir başka anlamı ise henüz yere düşmemiş yağmur damlasıdır. Sibel kelimesinin üçüncü anlamı ise eski Türklerde bir tanrıça anlamı da taşımaktadır.18-Nov-2020

Sibel ne demek TDK?

Sibel isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: l. Buğday başağı.

Burak adının manası nedir?

Burak isminin anlamı, temiz ve berrak olan demektir. Ayrıca dürüstlük anlamı da taşıdığı bazı kaynaklarda söylenmiştir. Burak ismi Arapça kökenlidir.

Hamza ismi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumunca da yer verilen isimlerden olan Hamza, aslan ve güçlü adam manalarını taşımaktadır. Ayrıca mühürcü anlamını da taşıdığı bilinmektedir. Bir diğer anlamı ise güçlü, heybetli demektir. Anlam açısından da güzellikler taşıyan erkek bebekler için tercih edilen isimler arasındadır.

Arda ismi ne anlama gelir?

Hükümdar anlamına gelmektedir. Aynı zaman da Arda ismi işaret olarak yere dikilen çubuk anlamına da gelmektedir.

Sibel ne demek isim arşivi?

Sözlüklerde Sibel ismi buğday başağı anlamına gelmektedir. Bir başka anlamı ise henüz yere düşmemiş yağmur damlasıdır. Sibel kelimesinin üçüncü anlamı ise eski Türklerde bir tanrıça anlamı da taşımaktadır.

Sibel kuranda geçiyor mu?

Sibel ismi ülkemizde Kuran-ı Kerim üzerinde yapılan detaylı araştırmalar sonucunda bu isim hiçbir ayette yer almamaktadır.

Burak Türkçe mi?

Burak (Arapça: براق‎), İslam inancına göre, Muhammed'in Miraç'ta kullandığı binektir. Burak, anlam olarak Allah'a yaklaşan ve yaklaştıran demektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir.