Zorunlu trafik sigortası, her aracın trafiğe çıkabilmesi için zorunlu olan bir sigorta türüdür. Haliyle zorunlu trafik sigortası bulunmayan araçlar, araç muayene işleminden geçemezler.Jan 3, 2022

Sağlık sigortası olmadan hastaneye gidilir mi?

Eğer aktif sosyal güvence yoksa, devlet hastanesinde muayene olunabiliyor. Ancak bunun için sigortasız devlet hastanesi muayene ücretini ödemek gerekiyor. Sigortasız hasta muayenesinin devlet hastanesinde ücreti, 2021 yılı için yaklaşık 50 TL. Genel Sağlık Sigortası'nın primi de 2021 yılı için 107,33 TL.

Hiçbir sağlık güvencesi olmayanlar nasıl muayene olur?

Sigortasız hasta olarak sıra beklememeniz için kamuya bağlı devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinde muayene olabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevularınızı Alo 182 ya da MHRS sistemi üzerinden alabilirsiniz.

Hangi durumlarda araç muayeneden geçmez?

Araç borcu: Aracın trafik cezası ya da MTV borcu bulunuyorsa muayeneden geçemez. Egzoz emisyonu: Emisyon puluna sahip olmayan araçlar muayeneden geçemez. … Şasi ve bağlantıları: Aracın şasi ve bağlantılı parçalarında uygunsuz tamirat ya da tadilat varsa TÜVTÜRK muayenesinden geçemez.

Araç muayenesi yokken satış yapılır mı?

Muayene Olmadan Araç Satışı Yapılabilir mi? TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Sağlık Sigortası olmayan acile gidebilir mi?

SAĞLIK GÜVENCEMİZ OLMASA BİLE ACİL SERVİS HİZMETLERİNDEN FAYDALANABİLİR MİYİZ? Özel ve kamuya ait bütün hastanelerin acil birimleri, bütün acil başvurularını ayırım yapmaksızın kabul ederler.

Sigortasız Devlet Hastanesinde Nasıl Muayene Olunur?

Sigortasız hasta olarak sıra beklememeniz için kamuya bağlı devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinde muayene olabilmek için randevu almalısınız. Randevular Alo 182 ya da MHRS sistemi üzerinden alınabilirken, tedavi sürecinde kullanılacak olan maliyeti yüksek malzemelerin temin edilmesi istenebilir.

Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.