SSK üzerinden sigorta primi yatan kişinin çalışmış olduğu kurum ile yapmış olduğu iş sözleşmesi içerisinde kişinin şirket kuramaz ya da bir şirkete ortak olamaz ibaresi bulunması halinde SSK'lı kişi kendi adına bir şirket kuramaz ya da bir şirkete ortak olamaz.

4A çalışan şirket kurabilir mi?

4A SSK Kapsamında Şirket Kurmak Özel sektörde çalışan kişinin aynı zamanda şirket kurması, İş Kanunu tarafından yasaklanmamıştır. … SSK'lı çalışanın şirket kurduğunda en büyük avantajı ise Bağkur primi ödemekten kurtulmasıdır.

1 kişi şirket kurabilir mi?

Yeni TTK'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte, anonim şirketler ve limited şirketler, “tek kişi” ile kurulabilecek.

Şirket sahibi olup başka yerde sigortalı olabilir mi?

BAŞKA YERDE SİGORTA OLUR 1 Mart 2011 tarihinde torba kanunla yapılan değişikle birlikte yürürlüğe giren uygulama ile birlikte BAĞ-KUR'lu olan bir kişi vergi kaydı veya şirket ortaklığı devam ederken ortak olmadığı bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmaya başlayabilir.

Şahıs Şirketi SSK primi ne kadar?

Bunun dışındaki durumlarda şahıs şirketinizin açılışıyla birlikte her ay Bağ-Kur primi ödemeniz gerekmektedir. Primlerinizi düzenli ödediğiniz takdirde aylık 1.726,38 TL ödemeniz olur, indirimli tutar ise 1.476,18 TL olacaktır.

Bir kişi hem sigortalı hem Bağ kurlu olabilir mi?

Biz size şimdiden yanıt verelim; 2011'de yapılan değişiklik sonrası kişi hem Bağ-Kur'lu hem de SSK'lı olabilir. 6111 sayılı torba yasa ve 5510 sayılı kanunda bulunan 53. maddede kişi hem kendi primini ödeyebilir hem de başka yerde çalışarak SSK'lı olabilir.

Şirket kurmak için ne kadar para gerekli?

Limited şirketi kurma maliyeti 2021 yılı içinmaksimum 3000 TL'dir. Ayrıntılı şekilde incelenmek istenirse, bir ortak ve bir müdür ile kurulacak olan limited şirketi için ortalama maliyetler şu şekilde özetlenebilir: Kesinleşmiş sermaye: 10000TL. Kira: 1000 – 2000TL.

Hangi şirket tek kişi ile kurulur?

Ortak Sayısı: Bir anonim şirket tek kişi tarafından kurulabilir. Yahut yüzlerce ortakla da kurulabilir. Anonim şirketlere gerçek ve tüzel kişiler pay sahibi olarak ortak olabilir. Pay sahipleri kural olarak paylarını serbest şekilde devredebilir.