Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.Apr 8, 2020

Sigortam Başlamış mı nasıl öğrenebilirim?

SGK sitesi üzerinden TC Kimlik No ve kimlik bilgileri ile şifresiz olarak buradan giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada gelen sayfada bilgileri doldurup butona basın. Yeni bir sayfa açılacak buradan da "hizmet bilgisi" ve ardından 4a´yı seçin. Ayrıntılı olarak sigorta dökümünüz çıkacaktır.

Sigorta girişi ne zaman belli olur?

Belirtilen statüde istihdam edilen sigortalılar da çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını SGK ya bildirirler.

E devletten sigorta başlangıcına nasıl bakılır?

eDevlet sitesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. eDevlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kimlik bilgilerinizi doğrulayın. Sitede “4A Hizmet Dökümü” alanına tıklayın.

Sigorta olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Sigortanızın yatıp yatmadığını öğrenmenin 2 farklı yolu vardır. Bu yollar; e-Devlet üzerinden sorgulama ve Alo 170 SGK hattı ile sorgulamadır.

Sigorta girişim yapıldı mı?

Ancak sigorta girişi yapılıp yapılmadı hemen öğrenmek isteyen kişi alo 170 hattını arayarak T.C bilgilerini vererek işe giriş(sigorta başlangıç) ve çıkışlarını öğrenebilir.

Sigortam kim tarafından yatırılıyor nasıl öğrenebilirim?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.

E devlete sigorta ne zaman düşer?

İşveren bu bildirgeyi hemen verirse, birkaç gün içinde sistemde de gözükecekken; işçinin beklemesi gereken azami süre de 10 gün olmaktadır. İşçinin işten çıkış bilgilerine e devlet üzerinden sorgulayarak da öğrenilebilinir.