Evde kapya biber turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle biberleri temizleyip doğrayalım. Bir yandan da bir tencereye su, sirke, tuz, yağ, şekeri atıp kaynatalım. Daha sonra kaynayan suya biberleri atalım fakat fazla kaynamaması gerekiyor. Ardından sarımsak ve maydanozları ilave edin ve karıştırıp, kavanozlara sıcak sıcak doldurulur.

Sirkeli kapya biberi nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve iri iri doğrayın. Bir tencereye sirke, yağ ve tuzu alıp kaynatın ve kaynamaya başlayınca doğradığınız biberleri içine atın. 4 dakika kadar haşlayıp, bir süzgeç yardımıyla içinden alın ve bir tepsiye çıkartın, üstlerine doğranmış sarımsakları serpin ve maydanozları serpiştirin.

Kırmızı biber turşusu elma sirkesi ile olur mu?

Mezeyi hazırlamak için ilk olarak kırmızı biberlerinizi kavanozdan çıkartın. Bir kenarda 2 diş sarımsağı püre haline getirin. Daha sonra püre haline getirdiğiniz sarımsağı, zeytinyağı ve elma sirkesi ve limon suyu ile karıştırın. Biberlerinizin üzerine karışımı döküp, servis edebilirsiniz.

Yağlı kırmızı biber turşusu nasıl saklanır?

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Biberleri haşlarken çok fazla haşlamamalısınız. Hafif diri kalması yeterli olacaktır. Aksi halde çok fazla eriyecektir.
  2. Turşunuzu eğer var ise cam kavanoza koymalısınız.
  3. Turşunuzu serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Sep 19, 2019

Zeytinyağlı kırmızı biber turşusu nasıl kurulur?

Kapya biberini yıkayın küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağı tuz suyu koyun ocağa koyun kaynamaya başlayınca. Biberleri ilave edin karıştırın tencerenin kapağını kapatın pişmeye bırakın. Biberler biraz yumuşayıncaya üzerine ince doğranmış sarımsak maydanozu ilave edin karıştırın.

Kapya biberden neler yapılır kışlık?

Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir.

Kavanozda közlenmiş kırmızı biber nasıl yapılır?

kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.