Sivilce lekelerini giderme ve cildin rengini açma konusunda etkili olan elma sirkesi, asidik özellikleri taşır. Yarım çay bardağı elma sirkesi ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Temiz bir pamuk yardımıyla sivilce izlerinin olduğu bölgelere sürün. 5 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.Sep 18, 2020

Sivilce izlerini gidermek için ne yapılmalı?

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce lekelerine ne iyi gelir?

  • Patates. Patates içindeki yoğun nişasta sayesinde sivilce izlerine çare olabilir. …
  • Limon. Sivilceleri kurutan limon sivilce izlerini geçirmede de çok etkili. …
  • Elma sirkesi. …
  • Yoğurt. …
  • Toz şeker. …
  • Kabartma tozu.

Sep 12, 2018

Sivilce lekeleri zamanla geçer mi?

Sivilce lekelerinin bir kısmı biraz sabır ve bakım ile tamamen geçer. Özellikle kırmızı sivilce lekeleri bir süre sonra kaybolur. Ama tabii bu süreçte cilt bakımını aksatmamaya özen göstermen gerekiyor. Eğer sabreder ve tenini temiz tutarsan bu lekelerin en fazla 6 ay içerisinde geçtiğini görebilirsin.

Vücuttaki sivilce lekelerine ne iyi gelir?

Sivilce lekelerine iyi gelen yağlar Sivilce lekelerine karşı kullanılabilecek bazı yağlar mevcuttur. Bu nedenle çay ağacı yağı, kekik yağı, jojoba yağı ve biberiye yağı tercih edilebilir.

Yüzdeki izlere ne iyi gelir?

Lekeleri hem doğal hem de kimyasal yöntemlerle yok etmeniz mümkündür. Cilt lekelerinin tedavisinde doğal yöntemler arasında limon, karbonat, salatalık, bal gibi maskeler yer alıyor. Uzman bir cilt doktoruna gittiğinizde ise İğneli Lazer, Kimyasal Peeling, Radyofrekans ve IPL lazer'i önerebilir.

Yüzdeki sivilce lekeleri nasıl geçer?

Bir çay kaşığı kabartma tozunu 2 damla limon suyu ile karıştırın ve macun kıvamına getirin. Karışımı uygulamadan önce yüzünüzü yıkayın ve çok fazla kurulamadan nemli bir şekilde bırakın. Macunu sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın ve macun kuruyana kadar bekleyin. Ardından bol suyla durulayabilirsiniz.

Sivilce izleri kendiliğinden geçer mi?

Kör sivilce kendiliğinden geçer mi sorusuna da en iyi cevabı bir dermatolog verecektir. Çok nadir de olsa akneler kendiliğinden de geçebilmektedir ama hızlı sonuca ulaşmak için uygun şekilde müdahale etmek de iyi sonuçlar verebilmektedir.

Sivilce neden iz bırakır?

Cilt, sivilcenin (aknenin) deride oluşturduğu hasarı iyileştirirken bu süreçte bazen çok fazla kolajen üretir. Bu da cildin yüzeyinde sert, kabarık, yığın benzeri bir dokuya, yani izlere sebep olur.