Sosyal Bilgiler kazanımları nelerdir?

“İnsanlar, Yerler ve Çevreler” öğrenme alanı sayesinde Sosyal Bilgiler dersinin okutulduğu bütün sınıf düzeylerinde öğrencilere araştırma, çevre okuryazarlığı, değişim ve sürekliliği algılama, gözlem, harita okuryazarlığı ve mekânı algılama becerilerinin kazandırılması hedeflenmiştir.

Sosyal Bilgilerde kazanım ne demek?

Kazanım eğitim ve öğretim faaliyeti sonucunda öğrencinin kazanmasının öngörüldüğü bilgi, beceri, tutum ve değerler olarak tanımlanabilir (Yazıcı ve Koca, 2008). 2018 sosyal bilgiler dersi öğretim programında kazanımlar her öğrenme alanına uygun olarak ve öğrenme alanının kapsamına giren bilgi, beceri ve değerleri de …

Sosyal Bilgiler dersinin amacı ne?

Sosyal Bilgilerin temel amacı, kültürel farklılıkları olan demokratik toplumun vatandaşları olarak, kamu yararına ve bilgiye dayalı, mantıklı karar verebilme yeteneği geliştirmek için genç insanlara yardımcı olmaktır (Barth, 1991; Savage ve Armstrong, 1996; Safran, 2011).

Sosyal Bilgiler beceriler nelerdir?

Eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim, araştır- ma, problem çözme, karar verme, girişimcilik, mekânı algılama, zaman ve kronolojiyi algılama, değişim ve sürekliliği algılama, sosyal katılım, empati olarak 12 ana bece- ri içinde yer alan alt beceriler belirlenmiştir.

Kazanım nedir ne demek?

Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).

Sbö ne demek?

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, ilk ve orta seviyede öğrenim gören öğrencilere coğrafya ve tarih üzerine eğitim veren öğretmenlerin yetiştirildiği akademik bir disiplindir.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni hangi sınıflara girer?

Sosyal Bilgiler Öğretmeni, devlet okulları ve özel okullarda ilkokul 4.sınıf ve ortaokul öğrencilerine tarih, coğrafya ve yurttaşlık bilgisi konularını anlatan kişidir. Sosyal bilgiler dersinin ilk kademesi ilkokul 1.sınıf, 2.sınıf ve 3.sınıflarda ''Hayat Bilgisi'' dersi olarak gösterilir.