Yukarıda da açıklandığı üzere staj süresince öğrencilerden sadece iş kazası-meslek hastalığı-hastalık primi alınmakta, emeklilik primi ise alınmamaktadır. Bu nedenle stajda geçen süreler hem sigortalı prim gün sayısında hem de sigortalılık süresinin başlangıcında geçerli olmamaktadır.

Staj dönemi sigorta başlangıcı sayılır mı?

Mevcut uygulamada staj sigorta başlangıcı sayılmıyor, çünkü bu süreçte emeklilik için prim yatırılmıyor. … Bu nedenle de ilk işe girilen tarihten itibaren emeklilik hesabı yapılıyor. Yeni düzenleme ile artık emeklilik hesabı staja başlanan tarih itibariyle yapılabilecek.

Öğretmenlik stajında sigorta var mı?

2-Pedagojik Formasyon Eğitimi Sürecinde Stajyer Öğretmenlik Stajyer öğretmenlikte, stajyer öğretmen herhangi bir ücret almamaktadır. Fakat staj dönemi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı” sigorta kolları primi yatırılmak zorundadır.

Üniversite stajı sigorta yapılır mı?

Üniversite ve lise döneminde zorunlu stajını tamamlayan öğrencilere, staj süreleri boyunca sigorta ödemesi de yapılıyor. Öğrenciler, iş kazası ve meslek hastalığı gibi sağlık primlerinden de yararlanıyor.

Çıraklık Eğitim sigortası geçerli mi?

5510 sayılı Kanuna göre 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler hakkında yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır. Bunlar hizmet akdi kapsamında sigortalı sayılırlar.

Lise stajı sigorta başlangıcı sayılacak mı?

Staj sigorta başlangıcı sayılmıyor, çünkü staj döneminde emeklilik için prim yatmıyor.

Lise staj emekliliğe sayılacak mı?

Ancak bu kişiler sadece iş kazası ve meslek hastalığı(bulunduğu statüye göre hastalık sigortasından da yararlanırlar) sigorta kollarının sağladığı haklardan yararlanmaktadırlar. Stajda geçen süreler emeklilikte dikkate alınır ? Maalesef bu staj süreleri emeklilik hesabında dikkate alınmaz.

Öğretmenlik stajında devamsızlık hakkı var mı?

Staj uygulaması 14 hafta sürecektir. Öğrencilerin devamsızlık hakkı bulunmamaktadır. Ancak çeşitli nedenlere bağlı olarak öğrencilerde bazı devamsızlıklar gözlenebilmektedir. Bu durum en fazla 2 hafta ile sınırlıdır.