TARİFİ – NASIL YAPILIR ? :

1 çay kaşığı şeker ekleyelim. Üzerine kaynayan suyu dökelim ve maydonoz koyup kapağını sıkıca katapalım, ters cevirelim. Gün içinde bir kaç kez kavonozları çalkalayıp karıştıralım. 2 hafta içinde Kaynar (Sıcak) Su İle Karışık Turşumuz yenmeye hazır.

Sıcak suyla kışlık turşu nasıl yapılır?

Sıcak Suyla Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre kavanoza tam doldurduğumuz salatalıkların üzerine tuz, şeker, sirkeyi koyalım .
  2. Aralara sarımsakları yerleştirmek gerekiyor .
  3. Üzerine kaynamakta olan suyu ağzına kadar doldurup ters çevirelim.
  4. Kütür kütür bir turşu oluyor .Afiyet olsun.

Sıcak su ile turşu suyu nasıl yapılır?

Sıcak su hazırlanır. Kavanozun ağzına kadar ( malzemelerin üzerini kaplayacak şekilde) kaynar su eklenir ve bekletilmeden kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Ertesi gün düz çevrilir. Hazırlanan turşu serin bir yere kaldırılır.

Kaynatılmış su ile turşu nasıl yapılır?

Klasik çay bardağını bir parmak eksik sirke doldurup, onu da salatalıklara dökün. Kaynar su doldurup, ağzını sıkıca kapatın. Tepsi üzerine ters çevirip, 1 gece bekletin. Nefis kütür kütür turşunuz, 15-20 gün sonra hazır.

5 litre turşu nasıl yapılır?

Yapılışı: 5 litrelik kavanozlardan birinin içine 1 su bardağı tuz ve 2 su bardağı sirke eklenir ve tuz üzerine kavanozun üzerini dolduracak kadar su doldurulur ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırılır. ( 1 adet yumurta içine atılır eğer batmıyorsa tuzu tamamdır)

Turşuya sıcak su mu konur soğuk su mu?

Kavanoza sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine tuz, şeker ve tuzu ekleyip, üzerini kaynar halde sıcak suyla dolduruyoruz. Burası çok soruluyor. Kullandığımız su, kaynayıp soğumuş değil, kaynar halde sıcak su olacak. Merak etmeyin sebzeler yumuşamıyor, bilakis daha çıtır oluyor.

Sıcak suyla kornişon turşu nasil yapılır?

Salatalıkları temizleyip, sirkeli suyla yıkayalım. Bir litrelik cam kavanoza tuz, limon tuzu, şeker, sarımsak ve sirkeyi koyalım. Üzerine salatalıkları yerleştirelim ve kavanozu, boğaz kısmına kadar kaynar su ile dolduralım. Hemen kapağını kapatıp, düz zemine kapak altta olacak şekilde yerleştirip, üzerini örtelim.

Sıcak suyla yapılan turşu kaç günde olur?

Üstüne tuz ve şekerle karıştırdığımız sirkeyi ekliyoruz. Ters çevirip 8 saat bekliyoruz. Sonra düz çevirip karanlık bir yere koyuyoruz yaklaşık 15 günde oluyor bulanma bozulma olmuyor ayrıca kıtır kıtır bir turşu oluyor.