2022 araçlara ÖTV indirimi gelecek mi?

ÖTV İNDİRİMİ2022 yılında sıfır model araçlarda indirim sürprizi yaşanacak. 2022 ÖTV düzenlemesi sonrası yeni oranlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Motor silindir hacmi 1600 santimetre küpe kadar olan otomobillerde yüzde 45, yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70 ve yüzde 80 olarak belirlendi.

Sıfır araçlara zam gelir mi?

Sıfır arabada maliyet artışları kademeli olarak fiyatlara yansıyacak. Uzun süredir küresel düzeyde devam eden çip krizi nedeni ile üretimde aksamlar yaşanıyordu. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. … Kısacası 2022'nin ilk aylarında çip krizinin etkileri sürerken, sıfır araç fiyatlarına maliyet artışları yansıyacak.

0 km araçlarda ÖTV indirimi olacak mı?

⚪ Sıfır Araçlarda ÖTV İndirimi Var ? 2022 ÖTV hesaplama sistemi açısından sıfır araçlarda ÖTV indirimi söz konusu değildir.

Sıfır araçlarda yüzde kaç indirim oldu?

Sıfır araçlara ÖTV düzenlemesi ile iki tane daha dilimin eklendiğini ifade eden galerici Paşa Tuğucu, “Eklenen dilimler ile sıfır arabalara yüzde 6 ile 8 oranında yansıyacak. Yani 400 – 450 bin bandında olan arabalarda 30-35 bin TL indirim oluyor.

ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli?

Engelli araç fiyatları 2022 yılı itibarıyla Fiat, Toyota, Ford, Skoda, Volkswagen, Hyundai, Seat, Opel ve pek çok marka için yeniden belirlendi. Engelli ÖTV indirimi ile uygun fiyatlı araç sahibi olabilecek olan engeli vatandaşlar, 2022 engelli araç limiti çerçevesinde araç edinebilecek.

ÖTV indirimi kimlere verilir?

Engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olan bireyler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk edinimi ÖTV'den muaf tutuluyor. Bu istisnadan yararlanabilmek için taşıtın özel tertibatlı olması, ya da engellinin kendisi tarafından kullanılması gerekmiyor.

Arabalara yüzde kaç zam geldi?

Sektör temsilcilerine göre, sıfır otomobile sadece son bir ayda 31 zam gelirken, TÜİK verilerine göre 2021 Ekim'den Kasım'a geçen bir aylık süreçte bu zam oranı benzinli araçlarda yüzde 6.3, dizel araçlarda ise yüzde 12 ile sınırlı kaldı.