Yani bir gayrimenkulün devir veya iktisabı durumunda alıcı tarafından binde 20, satıcı tarafından binde 20 olmak üzere toplamda binde 40 oranında harç ödenmektedir. Örneğin 100.000 TL'ye satılan bir konut için alıcı 2.000 TL, satıcı 2.000 TL olmak üzere toplamda 4.000 TL tapu masrafı ödenecektir.

Aile içi tapu devir masrafı ne kadar?

AİLE İÇİ TAPU DEVİR MASRAFLARI 2021 NE KADAR? * Tapu devir ücreti, diğer bir adı ile tapu harcı, devri gerçekleşecek olan taşınmazın tapu dairesinde gösterilen değerinin %4'ü olacak şekilde hesap edilir. Söz konusu %4'lük pay ise alıcı ve satıcı arasında %2 olacak şekilde paylaştırılır.

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Aile İçi Gayrimenkul Devir Prosedürü

  1. Tapunun aslı veya fotokopisi.
  2. 6 ay içinde çekilmiş 1 fotoğraf.
  3. Nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi.
  4. Belediyeden temin edilecek vergi borcu yoktur yazısı.
  5. Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi.

Oct 18, 2017

Tapu devir işlemleri ne kadar tutar?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için (konut, iş yeri, arsa, tarla, arazi vb.)tapuda beyan edilen satış bedelinin %4'ü olarak hesaplanan bir harçtır. Tapu harcına ek olarak 2021 yılı için 194,75 TL döner sermaye bedeli de tahsil edilir.

Tapuyu devretmek ne kadar 2021?

2021 yılı için tapu işlemlerinde döner sermaye bedeli olan 171,25 TL'ye ek olarak 23,50 TL tutarında da ilave hizmet bedeli tahsil edilir. İki rakamın toplamı olan 194,75 TL döner sermaye bedelidir.

Satış olmadan tapu devri nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Satış olmadan gerçekleşen tapu devirleri, tapu hibesi oluyor.

Devir bedeli ne demek?

satış işlemleri esnasında hem alıcı hem de satıcının devlete ödediği tapu devir ücretlerinin varlığı söz konusudur. … Tapu devir ücreti veya diğer adıyla tapu harcı satışı devri gerçekleştirilen gayrimenkulün tapu dairesinde gösterilen bedelinin %4'ü olarak hesaplanır.

Ev Tapusu Devri Nasıl Yapılır?

Tapu işlemleri oldukça basittir. Yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. Bu iki işlem gerçekleştirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.