Tarık bin Ziyad (Arapça: طارق بن زياد), Endülüs'te İslam hakimiyetini sağlamış Berberi asıllı Emevîli komutandı. Cebelitarık Boğazı'nın adı kendisinden gelmiştir: Arapça cebel "dağ" demektir, ve Cebel-i Tarık ise "Tarık'ın dağı" manasına gelmektedir.

Endülüs Fatihi kimdir?

Endülüs fatihi, İslam komutanı Tarık bin Ziyad Emevilerin İspanya'dan önce fethettiği Kuzey Afrika topraklarından esir alınarak İslam'a geçmesi sağlanmış ve yeteneği ile Kuzey Afrika valisi Musa bin Nusayr'ın dikkatini çekmişti.

Tarık bin Ziyad gemileri neden yaktı?

Târık b. Ziyâd'ın mücahidlerin geriye dönmesini önleyip onları cihada teşvik etmek amacıyla gemileri yaktırması hadisesi ihtilâflıdır.

Ey mücahidler Arkanızda düşman gibi bir deniz önünüzde deniz gibi bir düşman var nereye kaçacaksınız diyen komutanın adı nedir?

endülüsü fethetmek için gemilerle ispanya'ya ulaşınca gemilerini yaktırmış (dönmek ümidiyle cesaretler kırılmasın diye) ve:""ey mücahidler! arkanizda düşman gibi bir deniz , önünüzde deniz gibi bir düsman var , nereye kaçacaksiniz?" demiştir..

Tarık bin Ziyad ne zaman doğdu?

670 ADTariq ibn Ziyad / Date of birth

Tarık bin Ziyad nereyi fethetmiştir?

Carteya, Algeziras kentleri, Toledo, Kurtuba, Archidor, Libire, Saragossa, Aragon ve Leon kentlerini feth etmiştir Tarık bin Ziyad. Kısacası İspanya'nın tümünü ele geçirmiş ancak daha sonra ülkesi Suriye'de yaşamak zorunda kalmıştır.

Tarık bin Ziyad ne zaman öldü?

720 ADTariq ibn Ziyad / Date of death

Kral Rodrik hangi savaşta öldürüldü?

Bir hafta süren savaş sonunda Vizigot ordusu hezimete uğratıldı. Vizigot ordusunun komutanı Kral Rodrik ölü olarak ele geçirildi. Vizigot ordusunun büyük bir kısmı kılıçtan geçirildi. Kadiks Savaşı MS 711 yılında yapılmıştır.