Banka borçları e devlette görünür mü?

Ülkemizde bunun en büyük örneği eDevlet kapısı oluyor. Eskiden vatandaşlar birçok resmi işlemi kurumlara giderek hallederken şimdilerde eDevlet üzerinden yapabiliyor. eDevlet'in en çok kullanılan hizmetlerinden biri de kredi kartı ve kredi borcu sorgulaması oluyor.

Borcumun olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar bankalara olan borçlarını internet üzerinden sorgulamaya devam ediyor. Birçok banka mobil uygulamalarına giriş yapıldığında borç miktarlarını göstermektedir. Birden fazla bankaya borcu olan kişiler ise E-devlet üzerinden ya da Kredi Kayıt Bürolarından borçlarını öğrenebilmektedir.

E devletten borç nasıl sorgulanır?

Edevlet sistemi üzerinden vergi borcu sorgulama işlemi yapmak için; edevlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına "vergi borcu sorgulama" ibaresine girmek gerekmektedir. Sisteme giriş yapan kullanıcılar bu aramayı yaptıktan sonra üzerlerine kayıtlı olan bütün vergi, borç ve harç bilgilerine ulaşabilirler.

Kredi kartı borcu nasıl öğrenilir?

Müşterisi olunan bankanın tüm şube ve ATM'lerinden kredi kartı borç bilgisi öğrenilebilir. ATM'ye kart yerleştirildikten sonra kredi kartı borç ödeme seçeneğine tıklanarak güncel dönem borcu ve toplam borç görüntülenebilir. Şubelerde ise gişelerden kredi kartı borcu öğrenilebilir.

E devletten kredi notu öğreniliyor mu?

KREDİ NOTU NASIL ÖĞRENİLİR? Kredi notu öğrenmek için öncelikle, eDevlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. Sistem açıldıktan sonra “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçin. Çıkan ekranda “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” ya da “Çek Bilgileri” raporlarından birini edinme talebi gönderin.

E devletten banka hesabına nasıl bakılır?

eDevlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.

Yasal takibe düşen borç nasıl ödenir?

Yasal takibin onaylanıp başlatılması durumunda ise vatandaşın evine banka tarafından ihtarname yollanıyor. Bundan sonraki süreçte bankayla ya da bankanın avukatıyla anlaşmaya varmak vatandaşın yararına olabiliyor. Anlaşma sonucunda banka vatandaş için uygun bir ödeme planı oluşturarak borcu tahsil etmeye çalışıyor.