Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan ve son rakamı bir çift sayı olan kişiye özgü bir sayıdır.

Vatandaşlık numarası nasıl alınır?

​T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden ve http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.

T.C Kimlik No neye göre başlar?

11 hane bulunan kimlik numaramızdaki sayılar rastgele değildir. Asıl kimlik numaramız olan bölüm ilk 9 hanedir. Sonradan gelen 2 rakam ise bu 9 haneyi doğrulamak adına konulmuştur. Şöyle de bir ilginç bilgi verecek olursak kimlik numaraları “tek sayı” ile bitmez ve 0 ile başlamaz.

TC kimlik numarası ile hangi bilgilere ulaşılır?

İnternet sitesinin sisteminde kayıtlı olan T.C. numarası ile kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve ikametgah adresi gibi bilgilere erişilebiliyor. Adres bilgileriyle de bir başka kurumun internet sitesinden nüfus cüzdanı bilgilerine, vergi numarasına, SSK veya Bağ-Kur numarası gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

TC kimlik nosu kime ait?

Bunun için yine http://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresine girdikten sonra, online sorgulamalar kısmından T.C. Kimlik No Doğrulama bölümüne girip, sizden istenen bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, T.C. kimlik numarasının doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Vatandaşlık Başvuru hizmet bedeli ne kadar?

2) Usulüne göre onaylanmış doğum belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi, 3) Hangi ülke vatandaşı olduğunu gösteren belge, 4) Evlat edinilenin veli ya da vasisi olduğunu gösteren belge, 5) Hizmet bedelinin (115,00TL) Maliye veznesine yatırıldığını gösterir makbuz.

199 numarası nedir?

ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi. Başvurularına hizmet verecektir. Nüfus İşlemleri, Vatandaşlık, T.C.

TC kimlik numarasından önce ne vardı?

İl Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, halk arasında kimlik, kafa kağıdı, kafa koçanı, nüfus kağıdı, nüfus tezkeresi gibi adlarla da anılan nüfus cüzdanları, ülkemizde ilk kez günümüzden 132 yıl önce yapılan nüfus sayımından sonra 'Aliye-i Osmaniye Tezkeresi' adıyla kullanılmaya başlandı.