Vadeli altın hesabı nedir?

Vadeli altın hesabı, seçilen vade süresince altınlardan belirli bir faiz oranı üzerinden kazanç sağlanmasını ifade eder. … Vadesiz altın mevduat hesabı ile gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden altın alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Altın hesabının faizi ne kadar?

Minimum Vadeli Altın Mevduat Hesabı açılış tutarı 10 g 1000/1000 saflıkta altındır….Vadeli Altın Mevduat Hesabı Faiz Oranları

VADE GRUPLARIORAN
30 – 31 gün arası%0,50
32 – 91 gün arası%0,50
92 – 180 gün arası%0,50
181 – 364 gün arası%0,50

Teb Bankası altın bozuyor mu?

İnternet Bankacılığı, ATM ve çağrı merkezinden ihtiyaç duyduğunuz anda altınlarınızı nakde çevirebilir, … Bireysel yatırımcı olarak TEB Yeni Altın Çağı Sistemi'nden yararlanmak için TEB Banka Kartı ve TEB Altın Hesabı bulunmalı ve TEB Şubesi'nde imzalanması gereken bilgi formu tamamlanmış olmalıdır.

Altın hesabından hesap işletim ücreti alınıyor mu?

Altının gramajının az olması, düşük ayarlı ya da eski tarihli olması gibi durumlarla karşılaşmazsınız. İşçilik maliyeti ödemeniz gerekmez. … Vadesiz Altın Hesabı'nızdan hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

Altın hesabı faiz getirir mi?

Vadeli Altın Hesabı ile çalınma veya kaybolma riski taşımadan altın birikimlerinizden faiz elde edebilirsiniz. Vadeli Altın Hesabını şubelerimiz ve İnternet Şubemiz aracılığıyla açabilirsiniz. Vadeli Altın Hesabını 6 aydan 1 yıla kadar vadelerde açabilir, vade sonunda altın cinsinden faiz kazanabilirsiniz.

Vadeli altın hesabı nasıl oluyor?

Vadeli altın hesabı, vadeli mevduat hesabı mantığı ile aynı esasa dayanır: Sizin belirlediğiniz vade süresince altınlarınız belli bir faiz oranı ile işletilir ve böylece gelir elde edersiniz. Bunun yanı sıra, vadeli altın mevduat hesabındaki altınlarınız 100 bin TL'lik nakit bedeline kadar devlet güvencesine tabidir.

Altın hesabı vadeli olur mu?

30-400 gün aralığında vadelerde hesap açılışı yapılabilecektir. Vadeli Altın Mevduat Hesabı ürünü yurtiçi ve KKTC şubelerinde açılabilecektir. Vadeli Altın Mevduat Hesabınız için mutlaka Vadesiz Altın Mevduat Hesabınız olması gerekmektedir. Altın, faiz tutarı ve vergi vb kesintiler gram altın cinsindendir.