a) Terapötik Abortuslar: Bir gebelik olgusu annenin veya fetusun sağlığını tehdit ederek veya her ikisine de olumsuz etkiler yaparak seyir gösteriyorsa, bu tür olguların 20. gebelik haftasından önce zorunlu bir şekilde sonlandırılmasıdır.

Terapötik Aborsiyon ne demek?

fetal yaşayabilirlik oluşmadan annenin sağlığını korumak amacıyla gebeliğin ilaçlar yardımıyla sonlandırılmasıdır. terapötik abortus ve tıbbi tahliye de denir. …

Terapötik gebelik ne demek?

Bir de terapotik küretaj dediğimiz işlem vardır. Eğer anne adayının ciddi bir hastalığı varsa ve gebelik onun için ciddi bir risk oluşturuyorsa veya gebelikte kullanılmaması gereken bir ilacı mutlaka kullanmak zorunda ise gebeliğin sonlandırılması işlemine terapotik küretaj denir.

Abortus ne demek tıp?

Düşük veya abortus, dölütün anne bedeninin dışında yaşayacak olgunluğa erişmeden bedenden atılmasıdır. 20. gebelik haftasından önce veya 500 gramdan küçük gebelik kayıpları için düşük terimi kullanılır.

Abort hastalığı nedir?

Düşükler, tıbbi literaturde “abortus” olarak geçmekte olup gebeliğin ilk yarısında yani yirminci gebelik haftasından önce veya bebek 500 gram ağırlığa ulaşmadan önce gebeliğin değişik nedenlerle sonlanmasıdır.

Missed abortus nedir tıp?

Missed abortus: anne karnında bulunmakta olan embriyonun canlılığını yitirmek suretiyle rahim içinde ölmesine rağmen kanama ve düşük ile neticelenmesi haline missed abortus denilir.

Terapötik ne anlama gelir?

Terapötik kelime anlamı olarak tedavi edici demektir. Yani bir hastalığın tedavisinde kullanılan şeydir.

Septik abortus ne demek?

Septik abortus, spontan veya isteğe bağlı oluşan düşüğün pelvik enfeksiyon ile komplike olma durumudur. İnkomplet abortus olgularında fetal veya plasental dokuların bir kısmının uterusta kalması sonucu da gelişir.