Ara istasyon transformatörleri nedir?

Ara İstasyon Transformatörleri: Gerilimin orta seviyelere düşürmek için kullanılırlar. Dağıtım Transformatörleri: Orta gerilimin daha alt seviyelere düşürmek için kullanılırlar. Güç Transformatörleri: Birçok farklı tip ve uygulamalarda elektronik devrelerde kullanılırlar.

Transformatör nedir çeşitleri nelerdir?

Trafo çeşitleri: Trafo akım ve gerilimi değiştirmeye yarayan, statik elektrik makinalarıdır. … Transformatörler faz sayısına göre tek fazlı trafo, üç veya çok fazlı trafolar olarak sınıflandırılır. Ayrıca nüvenin yapısına göre çekirdek tipi, mantel tipi ve spiral çekirdek tipi olarak sınıflandırılabilir.

Transformatör hangi ev aletlerinde kullanılır?

Cep telefonlarımızın şarj aletlerinde ve şarjlı süpürgelerimizde bu tip trafolar kullanılır. Yükseltici Transformatörler: Sekonder sargının gerilimi primerdeki gerilimden yüksek ise, yani çıkıştaki gerilim sinyali giriştekinden daha yüksek ise bu tip transformatörlere yükseltici transformatörler denir.

Trafo fiyatı ne kadar?

Fiyat Listesi

Gerilim Serisi kVGüç WFiyat
6.3-11-15 -36-kv1.250 Kva11.000 USD
6.3-11-15 -36-kv1.600 Kva12.000 USD
6.3-11-15 -36-kv2.000 Kva15.000 USD
6.3-11-15 -36-kv2.500 Kva17.000 USD

Kuplaj ne demek?

kuplaj ; paralel çalışan iki kaynaktan beslenen yükü kuplaj barasını enerjilendirerek by-pass yapıp tüm yükü tek kaynaktan beslemektir. bunun için kaynaklardan biri devre dışı olmalıdır. birden fazla tramvayın birbirine bağlanması işlemine de verilen ad.

Ideal bir transformatörde sarım sayıları potansiyel farkları ve akım şiddetleri arasındaki bağıntı nasıl olmalıdır?

Bir trafoda gerilim ile sarım sayısı, gerilim ve akım şiddeti arasında birer bağıntı vardır. VP / VS = NP / NS formülü ile bellidir.

Sekonder sargı ne demek?

Transformatörlerde nüve üzerine sarılan iki ayrı sargı bulunur. Bu sargılardan birinci devreye primer denir ve gerekli değerdeki alternatif akım kaynağına bağla- nır. Alternatif akım elektrik enerjisinin primere göre değişik değerde alındığı ikinci devre sargısına ise sekonder denir.