Tüpraş petrolü nereden alıyor?

Kullandığı ham petrolün neredeyse tamamını ithal eden Türkiye, bunun büyük bölümünü coğrafi yakınlık, ürün kalitesi ve uygun fiyat nedeniyle İran'dan tedarik ediyor. EPDK verilerine göre Türkiye'nin en büyük rafineri işletmecisi Tüpraş yılın ilk dört ayında İran'dan günde 187,196 varil ham petrol ithal etti.

Bitüm tonu ne kadar?

Bitüm Fiyatları Güncel

ÜRÜN TANIMIRAFİNERİKDV DAHİL RAFİNERİ SATIŞ FİYATI (TL/TON)
BİTÜM 50/70Erzurum Rafinerisi6363
BİTÜM 70/100Erzurum Rafinerisi6363
BİTÜM 100/150Erzurum Rafinerisi6363
BİTÜM 160/220Erzurum Rafinerisi6363

Türkiye’de kaç tane Tüpraş var?

Türkiye'de petrol rafinaj sektörü Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'ye (TÜPRAŞ) ait 4 adet petrol rafinerisinden (İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman) oluşuyor. TÜPRAŞ yıllık 28.1 milyon tonluk toplam rafinaj kapasitesine sahip.

Motorin rafineri çıkış fiyatı ne kadar?

Onu da açıklayalım; bugün itibariyle, benzin ve motorinin rafineri çıkış fiyatı 58 kuruş. Bu 58 kuruşun üzerine eklenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ile bayi payı, dağıtıcı payı ve nakliye eklendiğinde, rafineri çıkış fiyatı 58 kuruş olan benzin, bunun yüzde 500'ü bir fiyata satılıyor.

Tüpraş LPG üretiyor mu?

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş., 1983'te Türkiye'deki rafinerilerin devlet eliyle tek çatı altında toplanması için kurulan çatı şirkettir. Kocaeli, Kırıkkale, İzmir ve Batman'da rafinerileri bulunmaktadır. Tüpraş benzin, dizel, kerosene, bitüm, LPG vb. petrol türevlerini üretir.

Tüpraş RUP nerede?

Tesis nerede? Fuel oil dönüşüm üniteleri, Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi Körfez Kocaeli'de kurulmuştur.

Tüpraş bacası kaç metre?

17 Ağustos 1999'da yaşanan Gölcük depreminin merkez üssü, TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nin yakınlarıydı. Deprem sırasında rafinerinin 115 metrelik betonarme meşale bacası yıkıldı.