Turkcell fiber hangi altyapıyı kullanıyor?

Turkcell Superonline Türksat'ın kablo altyapısı üzerinden verdiği internet hizmetidir.

Superonline fiber altyapı nerelerde var?

Turkcell Superonline dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir hız olan saniyede 1000 Mbps'ye ulaşabilen fiber internet hizmetini Fiberkentler olan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Samsun, …

Fiber altyapı ne zaman gelecek?

Türkiye'nin Her Yerine Fiber İnternetin Geleceği Tarih Resmi Olarak Açıklandı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu yıl sonuna kadar Türkiye'deki tüm mahallelerin yüzde 90'ına fiber internet geleceğini, 2023'te ise yüzde 100 fiber internete ulaşılacağını söyledi.

Altyapı yoksa hangi internet?

Altyapı olmayan yerde internet mümkün mü? Altyapı olmayan yerde internet 2020 – 2021 için tek seçenek 4.5G seçeneğidir. Evinizde, telefonunuzdan rahatlıkla 4.5G internet kullanabiliyorsanız, bu hizmeti de kullanabilirsiniz. Size, içerisinde sim kart olan bir modem verilir, modem sadece fişe takılarak internet sağlanır.

Turkcell’in altyapısı var mı?

"Bugün Türkiye'nin 81 ilinde Turkcell'in fiber altyapısı bulunuyor. Ayrıca baktığında Trabzon'da da, Kayseri'de de, Antalya'da da, Diyarbakır'da da fiber internet hizmetimiz var, İstanbul'da da, Mersin'de de var

Fiber altyapı kime ait?

Bunun 214 bin 395 km'si Türk Telekom'a ait, geri kalan 58 bin 155 km'si ise Turkcell Superonline, Vodafone ve diğer operatörler tarafından paylaşılıyor. Yani Türk Telekom'un fiber altyapıdaki payı yüzde 78'i geçiyor. Operatörlerin birbirleriyle rekabetinden, tek bir operatör dışında, kimse kazanmıyor.

Fiber altyapı başvurusu nereye yapılır?

Eğer büyükşehirlerde yaşıyorsanız bunun için Büyükşehir Belediyesine altyapı koordinasyon birimine başvurunuzu yapmanız gerekmektedir ve CİMER üzerinden de bilgilendirme yapmalısınız. Dilekçe hazırlama sırasında imza, tarih gibi klasik bilgileri mutlaka yazın sonrasında fiber altyapı başvurusu tamamlayabilirsiniz.