Turkcell in sahibi kim?

Türkiye Varlık Fonu Ekim 2020'de &.2 imtiyazlı hisse ile Turkcell'in kontrolünü elde etti. IMTIS Holdings ise 334 Miyon Dolar yatırım ile $.8 hisse sahibi olarak en büyük azınlık ortak haline geldi.

Turkcell hangi ülkeye ait?

Turkcell, Türkiye'de kurulmuş; yerleşik, entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketidir. Müşterilerine mobil ve sabit şebekeleri üzerinden ses, data, TV hizmetleri ve katma değerli bireysel ve kurumsal servisler sunmaktadır. Türkiye'de mobil iletişim, Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı.

Turkcell şirketinin sahibi kim nereli?

Turkcell'in hisselerinin &,2'si TVK Bilgi Teknolojileri İletişim Hizmetleri Yat. San. ve Tic. A.Ş'ye, .8'i ise Rusya uyruklu iş adamı Mikhail Maratovich Fridman tarafından kurulan LetterOne Holdings S.A'ya ve IMTIS Holdings SARL'ye aittir. Hisselerin T'ü ise halka açıktır.

Turkcell devletin mı?

Türkiye'nin ilk özel GSM operatörü Turkcell'in hakim ortağı devlet oldu. … Varlık Fonu'ndan önce Turkcell'de ortaklık yapısı. Bu tabloya göre Turkcell'in yüzde 49'u halka açık geri kalan yüzde 51'i ise Turkcell Holding bünyesinde bulunuyordu. Turkcell Holding'de hissedar olan üç tane şirket var.

Turkcell kime satıldı 2020?

Yerine Murat Erkan ilk önce vekaleten ardından 30 Mayıs 2019 tarihinde de asaleten atanmıştır. Haziran 2020'de Turkcell'in dolaylı en büyük ortağı konumunda olan Telia Company, %24,02 oranındaki dolaylı hissesini 530 Milyon Dolar'a Türkiye Varlık Fonu'na ve LetterOne'ın kurdugu IMTIS Holdings'e sattı.

Turkcell kim tarafından kuruldu?

Mehmet Emin Karamehmet Murat Vargı Turkcell/Kurucuları

Turkcell kurum mu?

Temmuz 2000'den bu yana Borsa İstanbul'da ve NYSE'de işlem görmektedir. NYSE'de işlem gören tek Türk şirketidir. Turkcell 1993 yılında anonim şirket olarak kurulmuş, faaliyete 1994 yılında geçmiştir.