SEVDA ERGİNCİ KİMDİR? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Turna Hatun'u oynuyor ve dizide Turna Hatun, Sultan Ahmed Sencer'in önce sevgilisi daha sonra ise dini nikahlı eşidir. Gerçekte Sevda Erginci ise 3 Ekim1993 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erginci 1.65 metre boyunda 50 kilo ve Terazi burcudur.Mar 15, 2021

Büyük Selçuklu Devleti Turna Hatun kimdir?

Turna Hatun tarihteki önemi ne? Sultan Melikşah'ın eşi Terken ya da Türkan Sultan olarak geçmektedir. Oğlu Ahmet Sencer'in eşi de Turkan Sultan olarak geçmektedir. Dizide Turna Hatun Sultan Ahmed Sencer'in önce sevgilisi daha sonra ise dini nikahlı eşidir.

Turna hatunun babası kimdir?

Ahmed Sencer
HanedanSelçuklu
BabasıMelikşah
AnnesiSeferiyye Hatun
DiniSünni İslam

Uyanış Büyük Selçuklu Turna neden ayrıldı?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Turna karakterini canlandıran Sevda Erginci'nin diziden ayrılacağı konuşuluyor. Söylentilere göre; oyuncunun diziden ayrılma nedeni hikayesinin sona ermesi. Sevda Erginci'nin bu hafta son kez dizide görüleceği söyleniyor.

Selçuklu’da Başulu Hatun kimdir?

TRT 1'de ekrana gelen Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Başulu hatun karakterine hayat veren Pınar Töre dizide rol gereği Sultan Melikşah'ın ilk eşi ve Sencer'in annesini oynuyor. 1979 İstanbul doğumlu olan oyuncu Pınar Töre şimdiye kadar farklı dizi ve film projelerinde yer almıştır.

Turna rolünü kim oynuyor?

Sevda ErginciTurna / Canlandıran

Türkan Hatun kaç yaşında öldü?

83 yaşında (1150–1233)Terken Khatun / Öldüğü zamanki yaşı

Emir Ilteber gerçekte kimdir?

Taner Turan 17 Aralık 1969 da Erzurum da dünyaya gelmiştir. Taner Turan 2018 de Nebahat Nalan Höke evlenerek bir kez daha dünya evine girmiştir. Eskişehir'de Tiyatro eğitimini tamalayan Taner Turan Bursa Devlet Tiyatrosunun aktif oyuncularındandır.