Tüik te işe nasıl girilir?

Kurumumuzda kadrolu personel istihdamı KPSS A ve KPSS B grubu sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. KPSS A grubundan alınacak kariyer uzmanlığı için, başarı sırasına göre Uzman Yardımcısı sınavı yapılmaktadır.

Türkiye istatistik kurumunda kimler çalışabilir?

Üniversite mezunu lisans, yüksek lisans ve doktora dereceli personel; 505 TÜİK Uzmanı, 54 TÜİK Uzman Yardımcısı, 486 İstatistikçi, 42 Matematikçi, 54 Mühendis, 18 Ekonomist, 15 Sosyolog, 8 Programcı, 5 Mali Hizmetler Uzmanı, 4 İç Denetçi ve 289 adet diğer kadrolarda istihdam edilmektedir. …

Tüik çalışanları ne iş yapar?

Türkiye İstatistik Kurumu ne iş yapmaktadır? Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. … Topladığı verileri analiz eder ve istatistiki bilgi haline dönüştürür.

Tüik hangi bakanlığa bağlıdır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu.

Tüik anketör ne iş yapar?

Anketör (Seviye 4), İSG, çevre koruma, kalite kural ve yöntemleri çerçevesinde; piyasa araştırması, kamuoyu yoklamaları, sayım vb. araştırmaların saha çalışmalarında araştırma için belirlenen kural ve yöntemlere göre soruları cevaplayıcıya soran, onları dinleyen, gözlemleyen ve cevapları kaydetmekle görevlendirilmiş …

Tüik Başkanı kim oldu?

Sait Erdal DinçerTurkish Statistical Institute / Başkan

TÜİK hane halkı araştırması nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); işgücünün arz yönüne ilişkin temel veri kaynağı olan ve düzenli olarak uygulamakta olduğu Hanehalkı İşgücü Araştırması (HİA) ile nüfusun işgücü durumuna, istihdamda olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgi derlemektedir.