Türkiye sıcaklık rekoru hangi şehir?

En yüksek sıcaklık hangi şehirdedir sorusuna yanıt ise Mardin'dir. Mardin Kocatepe'de 14 Ağustos 1993 tarihinde 48.8 derece ile rekor sıcaklık kaydedilmiş, 48.8 derece tarihe geçmiştir.

Türkiye’de en yüksek sıcaklık kaç derece oldu?

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen ay ölçülen 49,1 derecelik sıcaklık, Türkiye'de şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.

Türkiye en soğuk kaç derece oldu?

Sivas'ın Gürün ilçesi gece sıfırın altında 30,9 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti.

En yüksek sıcaklık nerede?

Rekor sıcaklık, California'daki Ölüm Vadisi'nde ölçüldü. Dünya üzerinde şu ana dek güvenilir araçlarla ölçülen en yüksek olduğu belirtilen, 54,4 derecelik sıcaklık, California'daki Ölüm Vadisi Ulusal Parkı'nda kayıtlara geçti.

Türkiye’nin en sıcak ili hangisi?

şimdiye kadar türkiye'de ölçülmüş en yüksek sıcaklık(48.8 c') urfa'da gerçekleştiği için, urfa'dır diyebiliriz. türkiye rekoru ceylanpınar ilçesinde 57.6 derece ile ölçüldüğü için (kaynak: yurt ansiklopedisi) ceylanpınar veya şanlıurfa diyebiliriz.

Türkiye’nin en sıcak yeri neresi?

Yüksek sıcaklık değerleriyle dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin en sıcak yeri olma özelliğini elinde tutmaktadır. Şu zamana kadar ölçülmüş en yüksek rekor sıcaklık 49.0 derecedir. Bu sıcaklık rekoru 27 Ağustos 1961 tarihinde Şırnak Cizre'de kaydedilmiştir.

Ayda en yüksek sıcaklık kaç derecedir?

Güneş'in hemen altındaki Ay'ın tropikal bölgesinde yüzey sıcaklığı 130° C'dir; ancak, yüzey gün batımına doğru hızla soğur ve gece yarısıyla Güneş'in doğması arasında 173° C düşer.