Boyuna çizgiler halindeki siyah lekeler, sıklıkla ilaçlara bağlı görülür. Fakat tırnak altındaki bir ben veya ''Melanoma''nın belirtisi de olabilir. Tırnak uçlarındaki küçük, siyah çizgiler ise yüzeysel kanamalara bağlıdır. En çok zedelenmelerle oluşur.

Tırnak üstündeki lekeler neden olur?

Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir. Kalsiyum eksikliği ile tırnakta beyaz lekeler oluştuğu söylense bile, bu durum bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Tırnak köküne alınan darbeler, tırnaklarda beyaz lekelere neden olabilir.

Tırnak şekilleri hangi hastalıkların habercisidir?

Sarı tırnaklar, lenfödem, akciğer zarı iltihabı, amfizem, bronşektazi, sinüzit, gırtlak kanseri, Lenfoma ve AIDS'i işaret edebilir. Sedef tırnağını andırır bozukluklar iç organ kanserlerinin belirtisi olabilir. Tırnaklarda kırılma, kuruma, tırnağın yatağından ayrılması Tiroid bezi hastalıklarının habercisi olabilir.

Tırnak kararması nasıl geçer?

Tırnağınızı bu tuzlu suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletin. Morarma ayak tırnağında ise, ayağınızın sığabileceği bir kabın içerisine tuzlu su hazırlayıp, yine aynı şekilde ayağınız kovanın içerisinde 15-20 dakika bekletin. Tırnaktaki morarma geçinceye kadar bunu her gün bir kez tekrar edin.

Tırnak kanseri nasıl olur?

Tırnak tümörleri, tırnak yapısında ve şeklinde çatlama, kalınlaşma, kırılma gibi şekil bozuklukları, tırnak altında kitleler, şişlikler olarak belirti verebilmektedir. Kötü huylu tümörlerde ise tırnakta renk değişiklikleri ile birlikte tırnak altında şişlik oluşması ve kanama görülebilir.

Tırnakta kahverengi leke neden olur?

"Tırnaklarda ortaya çıkan kahverengi ve siyah renk değişikliği, tırnak altındaki melanositlerin sayıca artması ve boya üretmeye başlaması sonucunda gelişebilir. Bu durum, doğuştan olabildiği gibi sonradan da meydana gelebilir. Tırnağın tamamında, çizgisel ve noktasal olarak görülebilir.

Tırnak melanomu nedir?

Subungual melanom, tırnak altlarında meydana gelen bir tür cilt/deri kanseridir. Güneşe maruz kalma ile ilgisi olmayan, melanomun nadir görülen bir formudur. "Subungual", tırnak veya pençe altında anlamına gelen Latince bir kelimedir. Melanom, cildin herhangi bir bölgesini etkileyebilir.

Tırnaklardan kalp hastalığı nasıl anlaşılır?

Yeşil tırnaklar: Bakteriyal enfeksiyonun göstergesidir. Tırnaklarda kırmızı çizgi: Kalp kapağı enfeksiyonunun işareti olabilir. Mavimsi tırnak: Kandaki oksijen seviyenizin düşük olduğunu gösterir.