UNESCO'nun amacı, “eğitim”, “bilim”, “kültür”, “iletişim ve enformasyon” yoluyla, küresel barışın tesisine, fakirliğin ortadan kaldırılmasına, sürdürülebilir kalkınmaya ve paylaşılan ortak değerlere dayalı toplumlararası diyaloğa katkıda bulunmaktır.

UNESCO ne iş yapar kisaca?

UNESCO, İngilizce 'United Nations Educational Scientific and Cultural' kelimelerinin kısaltmasıdır. Bunun Türkçe karşılığı ise Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'dur. UNESCO'nun asıl amacı uluslararası kültürel yakınlaşmayı sağlamaktır. Kuruluş yılı 1946'dır.

UNESCO kuruluş amacı nedir?

UNESCO, Birleşmiş Milletler'in eğitim, bilim, kültür, bilgi ve iletişim alanlarında ihtisas örgütü olarak, İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminde, savaşın zihinlerde başladığı ve barış kültürünün her şeyden önce zihinlerde yeşertilmesi gerektiği anlayışı çerçevesinde kurulmuştur.

UNESCO faaliyetleri nelerdir?

Birleşmiş Milletler'e bağlı bir kuruluş olan UNESCO'nun amacı, milletlerarasında eğitim, bilim, kültür alanlarında iş birliğini gerçekleştirip, yakınlaşmayı sağlamak olarak belirtir. Teşkilat, çalışmalarını Birleşmiş Milletler'e rapor etmesi dışında organları, bütçesi ve diğer statüleri bakımından tamamen bağımsızdır.

UNESCO neleri korur?

Evet, United Nations Educational Scientific and Cultural Organization'ın kısaltması olan UNESCO, dilimize Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu şeklinde geçmiştir. Amacı, milletlerarasında eğitim, bilim, kültür alanlarındaişbirliğini gerçekleştirip, yakınlaşmayı sağlamaktır.

UNESCO nereleri koruma altına almıştır?

İşte Türkiye'de bulunan 11 UNESCO Dünya Mirası.

  • Kapadokya. …
  • Nemrut Dağı …
  • 3. Pamukkale ve Hierapolis Milli Parkı …
  • Safranbolu. …
  • Truva. …
  • 6. Selimiye Camii ve Külliyesi. …
  • 7. Hattuşaş …
  • 8. İstanbul'daki tarihi yerler.

UNESCO nasıl bir kurumdur?

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, (İngilizce: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak 1946 yılında kurulmuştur.

UNESCO kurumu nedir?

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, (İngilizce: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) Birleşmiş Milletler'in özel bir kurumu olarak 1946 yılında kurulmuştur.