Vajinal halka nasıl çalışır?

1 parmağınızı vajinaya sokun ve halkayı itebildiğiniz kadar uzağa itin. Halka, cinsel ilişki yaşarken içeride kalır. Vajinal halkayı cinsel ilişki sırasında çıkarabilirsiniz, fakat 3 saat içerisinde geri yerleştirmeniz gerekir. Halkayı çıkarmak için parmağınızı vajinaya sokun ve halkadan geçirin.

Vajina Halkasi nedir?

Vajinal halka bir gebelik önleme yöntemidir. Vajinal halka, plastikten yapılmış ince ve esnek bir halkadır. Doğum kontrol hapındaki aynı 2 hormonu içerir.

Kadın Doğum spiral nasıl takılır?

Spiral takmak isteyen kadının vajinasına metal veya plastik olan spekulum adında bir alet yerleştirilir. Tenekulum adı verilen bir alet ile rahim ağzı tutulur ve spiral rahmin içine yerleştirilir. Yaklaşık 1-5 dakika arası süren bu işlem, istenildiği zaman iptal edilerek spiral çıkarılabilir.

Adet olmadan spiral takılır mı?

Genel olarak adet bitiminde spiral takılması tavsiye edilir. Bu süreç esnasında rahim ağzı daha geniş olacağı için spiral kolayca uygulanabilir. Fakat adet döneminde değilken de gebelik testi ile gebe olmadığı teyit edilen bayanlara da uygulanması mümkündür.

Vajinal halka ne zaman takılır?

İlk kullanımda adetin birinci gününde uygulanması tavsiye edilir. Ancak ilk 5 günde de uygulanabilir. 21 gün sonra parmakla çıkarılır. Halkasız dönemde adet kanaması gerçekleşir.

Rahim içi vajinal halka nasıl takılır?

Vajinal halka aşağıdaki şekilde kullanın:

  1. Halkayı sıkın.
  2. Halkayı vajinanın içine yerleştirin. …
  3. 1 parmağınızı vajinaya sokun ve halkayı derine itin. …
  4. Halka, cinsel ilişki yaşarken içeride kalır. …
  5. Halkayı çıkarmak için parmağınızı vajinaya sokun ve halkadan geçirin. …
  6. Halkayı 3 hafta boyunca sürekli olarak kullanın.

Vajinal halka kimler kullanamaz?

Kimler kullanamaz? Östrojen veya doğum kontrol hapı kullanması sakıncalı olan kişiler vajinal halka kullanmamalıdır. Bunlara örnek olarak 35 yaş üstü sigara içen kadınlar, şeker hastaları, pıhtılaşma bozukluğu olanlar sayılabilir. Vajinal halka mutlaka doktor önerisi ile kullanılmalıdır.