Yanmış tavayı suyla doldurup içine sirke dökün ve ateşte su kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynadıktan sonra tavayı ocaktan alın ve karbonatı ekleyin. Biraz bekledikten sonra süngerle lekeleri temizleyin.07-Nov-2017

Dibi yanmış tava nasıl temizlenir?

Bu yöntem için yanmış tavayı ocağa koyun ve kısık ateşte biraz ısınmasını bekleyin. Ardından bir su bardağı su dökün ve kaynamaya bırakın. İsterseniz bu esnada sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. Kaynar su tencerenin dibine yapışan kalıntıları yumuşattığında tahta bir kaşık yada plastik sparula ile kazıyın.

Içi yanmış granit tava nasıl temizlenir?

Çünkü, granitin yapısı zarar görebilir. Tavada oluşan yanık ve yağ lekelerini temizlemek için diğer bir öneri de; granit tava veya tencerenize, su ve bir miktar sirke ekleyip 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra bir sünger yardımıyla temizlediğinizde lekelerin ve izlerin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Dışı yanmış granit tava nasıl temizlenir?

Granit tava temizleme işlemini yapmadan önce, granit tavanın içine yarım çay bardağı kadar sirke koyun. Bir miktar da su ekledikten sonra biraz kaynatın. Böylece yanmış bölgelerin kolayca çıktığını görebilirsiniz.

Çelik tencere yanık lekesi nasıl çıkar?

Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Dökme demir tava nasıl temizlenir?

Kaynayan su lekeleri yumuşatacağı için bu işlemi oldukça rahat halledeceksiniz. Daha sonra tavanızı ocaktan alın ve üzerindeki suyu ve tortuyu boşaltın. Eğer hala biraz kalıntı varsa, bulaşık süngerinin yumuşak kısmına çok az sıvı sabun döküp -çok az- ovalayın ve durulayın. Ardından peçete ile kurulayın.

Içi kararan tava nasıl temizlenir?

Yanmış tavayı suyla doldurup içine sirke dökün ve ateşte su kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynadıktan sonra tavayı ocaktan alın ve karbonatı ekleyin. Biraz bekledikten sonra süngerle lekeleri temizleyin.

Dibi tutan granit tencere nasıl temizlenir?

Bu yöntemi uygulamak için sadece tencerenize bir yemek kaşığı tuz ve iki yemek kaşığı kadar da limon suyu eklemeniz ve bu şekilde yarım saat kadar beklemeniz yeterli. Yarım saatlik beklemenin ardından bir temizlik süngeri yardımıyla fazla bastırmadan ve ovalayarak tencerenizi temizleyin. İşte bu kadar kısa ve basit!