Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi yapmaları gerekiyor.

7256 vergi yapılandırma 2 taksit ne zaman?

Vergi borçlarını yapılandıran 7326 sayılı yasada ilk taksit ve peşin ödemeler 1 Kasım tarihinde yapıldı. 30 Kasım tarihinde ise ikinci taksit ödemesi için son gün. Borçlarını yapılandıranların yapılandırmasının bozulmaması için ilk iki taksiti zamanında ödemesi gerekiyor.

Yapılandırma 2 taksit ne zaman ödenecek?

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu 2. Taksiti İçin Son Ödeme Tarihi: 30 Kasım 2021. Sayın Üyemiz, 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ikinci taksitinin ödeme süresi 30 Kasım 2021 Salı günü sona ermektedir.

Vergi borcu yapılandırma ödeme son gün süresi uzatıldı mı?

Kanunda öngörülen peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün, 31 Ekim 2021 tarihi hafta sonu tatiline rastladığından 1 Kasım Pazartesi mesai bitimi olarak belirlendi. … Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre 1 ay uzatılmıştı.

Yapılandırma ödeme saat kaça kadar?

Borçların yeniden yapılandırılması için 1 milyondan fazla başvuru geldi. Yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde bugün son gün. Ödemeler, elektronik olarak gün sonuna kadar, vergi dairelerinde de saat 21.00'e kadar yapılabilecek.

7256 Yapılandırma 2 taksit ödenmezse ne olur?

İlk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma bozulacaktır.

2b taksit ödenmezse ne olur?

Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak. İlk iki taksit süresinde ödenmez ise yapılandırma bozulacak. Bir takvim yılında 2 taksit ödenmez ise bir ay sonra gecikme zammıyla ödenebilecek. Taksit eksik ödenirse eksik kısım için yapılandırma bozulacak ve takip yapılacak.

7326 3 taksit ne zaman?

Vergi borçlarını yapılandıran 7326 sayılı yasada ilk Taksit ve peşin ödemeler 1 Kasım tarihinde gerçekleşti. 30 Kasım 2021 tarihi ise ikinci taksit ödemesi için son gün olacak. Vergi borçlarını yapılandıranların yapılandırmasının bozulmaması için ilk iki taksiti mutlaka zamanında ödemesi gerekiyor.