Yaz ve kış meyve ve sebzeleri nelerdir?

  • Yaz meyveleri. Erik. çilek. vişne. kiraz. üzüm. kavun. karpuz. şeftali. kayısı kuş üzümü böğürtlen. armut.
  • Kış sebzeleri. Pırasa. lahana. kereviz. ıspanak. kara lahana. karnı bahar. havuç turp. balkabağı pazı brokoli. pancar.
  • Yaz sebzeleri. Domates. biber. patlıcan. bezelye. bamya. dolmalık biber. enginar. kabak. taze fasulye. bakla.

Apr 6, 2012

Kış meyveleri nelerdir?

Kış meyveleri nelerdir?

  • Greyfurt. Kış meyvelerinin başında tatlı, sulu ve lezzetli greyfurt geliyor. …
  • Armut. Armut içerdiği lif bakımından tüketilmesi son derece önemli bir diğer kış meyveleri arasında yerini alır. …
  • Nar. …
  • Portakal. …
  • Muz. …
  • Cennet Hurması-Amme. …
  • Kivi. …
  • Elma.

Nov 20, 2020

Ilkbahar yaz sonbahar kış meyve ve sebzeleri nelerdir?

Mevsim Meyveleri, Mevsim Sebzeleri

İlkbaharSonbahar
SebzelerKuşkonmaz Bezelye Enginar Bakla Semizotu Salatalık BarbunyaBamya Pırasa Karnabahar Ispanak Soğan Sarımsak Lahana Roka
MeyvelerCan Erik Çilek Muz ÇağlaMürdüm Eriği İncir Elma Portakal Mandalina

Biber yaz mı kış mı?

5) Biber. Yaz sabahlarında domates ile buluşmayı çok seven biber, kış mevsiminde hasret duyulan bir sebzedir.

Kış meyve sebzeleri nelerdir?

Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.

Yaz mevsiminde yetişen sebze ve meyveler nelerdir?

Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

Kış mevsiminde hangi yiyecekler tüketilir?

İşte kış mevsiminde bolca tüketmeniz gereken o yiyecekler.

  • Nar. Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, gerçek bir antioksidandır. …
  • Elma. …
  • Turunçgiller. …
  • Soğan ve sarımsak. …
  • Yoğurt- kefir. …
  • Mantar. …
  • Bal. …
  • Havuç