Yem katkı maddeleri nelerdir?

Yem Katkı Maddeleri

  • 1- Teknolojik Katkılar. Koruyucular. Antioksidanlar. …
  • 2- Duyusal Katkılar. Renklendiriciler. Aromatikler ve iştah artırıcılar.
  • 3- Besinsel Katkılar. Vitaminler, Provitaminler, Aynı Etkiyi Veren Kimyevi Maddeler. …
  • 4- Zooteknik Katkılar. Sindirimi Düzenleyiciler. …
  • 5- Koksidiyostatlar ve Histomonostatlar.

Yem Premiksi ne demek?

Besi sığırları, buzağılar, koyunlar ve inekler için özenle hazırlanmış içeriğe sahip kombine yemdir. İçeriğinde bulunan biyotin, vitaminler, maya ve mineraller ile hayvanlarınız da ki etkileri;Yenen yemden alınan verimi artırır.

Yem maddesi nedir?

Yem hayvan tarafından tüketildikten sonra sindirilebilen, emilebilen ve yararlanılabilen maddeler olarak tanımlanmaktadır. Bu tanıma uygun olarak yem maddeleri organik veya inorganik besin maddelerinden en az bir tanesi içerebilir.

Yem katkı maddeleri ne işe yarar?

Yem katkı maddeleri, yemden yararlanmayı artırmak, elde edilen hayvansal ürünlerin miktar ve kalitesini iyileştirmek, maliyetini düşürmek, hayvanların sağlıklarını korumak amacıyla kullanılan maddelerdir.

Besi yemi içinde neler var?

İçerisinde ideal oranda ham protein, ham selüloz, ham yağ, ham kül, sodyum, A vitamini, D3 vitamini, demir, iyot, kobalt, bakır, mangan, çinko, selenyum bulunan ve yüksek enerji bulunan, besi bitirmeye uygun özel yemler, besi bitirme yemi adıyla anılıyor.

Tamamlayıcı yem nedir?

Rasyondaki eksik olan kısmı tamamlamak için hazırlanmış, kimi besin maddelerini yüksek düzeyde, kimi besin maddelerini de yetersiz kapsayan, bir taşıyıcı içerisinde planlanıp hesaplanmış miktarlarda vitaminler, iz elementler ve besleyici olmayan ilaç niteliğindeki katkı maddeleri kullanılarak hazırlanan yemler.

Premix şurup ne ise yarar?

-Hayvansal ürünlerin bozulmasını önleyen, raf ömrünü uzatan etkisi vardır. Hastalıklara karşı bağışıklık oluşumuna katkıda bulunur. Ağır metal zehirlenmelerine karşı Selenyum ile birlikte koruyucu etkisi vardır. Üremede aktif olarak etkilidir.