Bu hesaba da en az 3 sene düzenli ödeme yapmak şart. Bu koşullara uyanlar evlendikten sonra hesaptaki birikimin yüzde 20'si ila 25'i oranında devlet desteği alabiliyor. Bu uygulamaya çeyiz hesabı ve devlet katkısı deniliyor. Çeyiz hesabı genellikle çeyiz parası uygulamasıyla karıştırılıyor.07-Feb-2022

Evlenince devlet para veriyor mu?

Evlenme ödeneği halk arasında devlet evlilik yardımı ve yaygın olarak da çeyiz parası adıyla biliniyor. 2008 yılından bu yana uygulanan evlenme ödeneği uygulamasını, evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kadınlara devlet tarafından, maaşının 24 katına kadar verilen toplu para olarak tanımlayabiliriz.

Evlilik yardım başvurusu nasıl yapılır?

Evlenme ödeneğinin ödenmesi için hak sahibi kız çocuğunun bir dilekçe ile Kuruma başvurması gerekir. Evlenme tarihi nüfus kütüğüne işlenmemişse, dilekçeyle beraber evlenme cüzdanının bir örneğinin de Kuruma verilmesi zorunludur.

Kimler evlilik yardımı alır?

Sosyal Güvenlik Kurumu anne, babasından aylık alan ve evlenen kadınlara bir defaya mahsus olmak üzere "evlenme ikramiyesi" veriyor. Bu ödenek en son alınan aylığın 24 katı olarak hesaplanıyor. … Eski eşiyle yeniden evlenenler yararlanamıyor, ikinci evlilikte de evlenme ikramiyesi ödenmiyor.

Çeyiz Desteği kimlere verilir?

Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl hesabına düzenli ödeme yapanlar, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkılı Çeyiz Hesabı'ndan yararlanabilecektir.

2022 çeyiz parası ne kadar?

2022 ÇEYİZ PARASI NE KADAR? Çeyiz parası yetim aylığı alan kadının maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. 4A ya da 4B sigorta kolu üzerinden 500 TL yetim maaşı alanlar, 12.000 TL alırlar. 4C sigorta kolundan 500 TL yetim aylığı alınması durumunda ise; çeyiz parası ödemesi 6.000 TL olur.

Düğün parası nasıl alınır?

Çeyiz parası için başvuru, evlenen ve yetim aylığı alan kadının ikametgahının bulunduğu il veya ilçe SGK müdürlüklerine ya da SGK hizmet merkezlerine yapılmaktadır….Çeyiz parasına başvuru yaparken gerekli belgeler:

  1. Evlenme cüzdanı
  2. Kimlik.
  3. Başvuru yapılan kurumdan alınacak dilekçe.

03-Jan-2022

Evlilik yardımı için nereye başvurulur?

Çeyiz parası için başvuru, evlenen ve yetim aylığı alan kadının ikametgahının bulunduğu il veya ilçe SGK müdürlüklerine ya da SGK hizmet merkezlerine yapılmaktadır.