Kimlik randevu numarası bütün Türkiye için sadece 199'dur. Telefonla randevu almak için Nüfus Müdürlüklerini aramanıza gerek yok.

T.C kimlik randevusu nasıl alınır?

Randevu almak için iki yol bulunmaktadır. İlk yol Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden yapılmaktadır. İkinci yol ise ALO 199 çağrı merkezinden yapılmaktadır.

Nüfus cüzdanı değiştirmek için hangi numarayı arıyoruz?

ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi. Başvurularına hizmet verecektir. Nüfus İşlemleri, Vatandaşlık, T.C.

Yeni kimlik için randevu almak gerekiyor mu?

Yeni kimlik almak için randevu şartı var. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabilir. İnternetten almak istemeyenler için telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu oluşturulabilir.

Adres değişikliği için nasıl randevu alınır?

sorusunun ardından pek çok kişi nüfus müdürlüğü randevu alma işlemini de sorguluyor. İsterseniz https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden online olarak randevu alabilir, ya da ALO 199'u arayabilirsiniz.

199 dan randevu nasıl alınır?

Yeni kimlik randevusu alma: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır.

Internetten kimlik randevusu nasıl alınır?

Randevular "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabiliyor.

Yeni kimlik almak için ne gerekiyor?

İşte yeni kimlik için gerekli belgeler:

  • Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi.
  • Kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge.
  • Bir adet biyometrik fotoğraf.

Dec 7, 2021