Yirmibirinci nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yirmibirinci gün şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yirmi birinci gün şeklinde olmalıdır.

19 yy’da nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre "yüzyıl" kelimesi bitişik olarak yazılır. Asır ya da içerisinde yaşanılan zaman dilimi anlamlarına gelen yüzyıl, zaman zaman kısaltılarak da kullanılabilir. Kısaltma biçiminde kullanılması halinde "yy" biçiminde yazılır.

21 yüzyıl nasıl yazılıyor?

YÜZYIL NASIL YAZILIR? Bu kelimenin yüzyıl mı, yüz yıl mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yüzyıl şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

M Ö 4 yüzyıl nasil yazilir?

YÜZYIL NASIL YAZILIR? Kelime, TDK'ya göre "yüzyıl" olarak yazılmalıdır.

Söz konusu nasıl yazılır?

Bu sözcük adına doğru yazımı, 'Söz konusu' şeklinde ayrı olarak ele alınmış halidir.

Bağlaç olan ki ne demek?

Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. … Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.

Yy nasıl yazılır nokta konulur mu?

Noktayla biten kısaltmalarda kesme işareti kullanılması gerekmiyor ve ekler kelimenin okunuşuna göre getiriliyor: vb.ne (ve benzerine), yy.da (yüzyılda), Alm.dan, İng.yi vb.