Yozgatta kac tane baraj var?

Yozgat'a 6 baraj ve 4 gölet yapıldı

Gelingüllü Barajı Nerede?

Gelingüllü Barajı, Yozgat'ta, Kanak Çayı üzerinde sulama amacıyla 1986-1994 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.362.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 54,00 metre, normal su kotunda göl hacmi 270,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 23,20 km²dir.

Yozgat’ta hangi göl var?

Yozgat Gelingüllü Barajı Gölü, son zamanlarda göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor. Göle gelen kuş sayısı her yıl artıyor. Yozgat'ta bulunan Gelingüllü Barajı Gölü, flamingolar başta olmak üzere birçok göçmen kuşun yeni konaklama merkezi oldu.

Sarımsaklı barajı nerede?

Sarımsaklı Barajı, Kayseri ilinde, Sarımsaklı Çayı üzerinde, sulama amacı ile 1966 – 1968 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Gelingüllü nereye bağlı?

Gelingüllü Köyü Yozgat ilinde yer almakta olup, Yozgat Merkez Köyleri semtinde bulunan Gelingüllü Köyü Yozgat Merkez ilçesine bağlıdır.

Yozgat’ta hangi nehir var?

Kızılırmak'ın İç Anadolu Bölgesi'ndeki en büyük kolu olan Delice Irmak, Yeşilırmak'ın önemli kollarından olan Çekerek Suyu ile bunlara bağlı küçük dere ve özler, İl'in başlıca akarsu ağını oluşturmaktadır.

Yozgat’ın yeryüzü şekilleri nelerdir?

Ülke topraklarının % 1.82'sini oluşturan Yozgat İli, yer şekilleri bakımından genelde sade bir yapıya sahiptir. Yer şekillerinin büyük bölümünü platolar kaplamaktadır. Plotaların üzerinde yüksekliği fazla olmayan dağ ve tepeler vardır.