Tecil hakkınız tezli yüksek lisans eğitimi için 3 yıl 4 ay ,tezsiz yüksek lisans için 1,5 yıldır. (bilimsel hazırlık senesi hariç) Bu süreler içinde eğitiminiz bitmezse dahi askerlik tecil işlemleriniz yenilenemez. 1111 sayılı askerlik kanununa göre yüksek lisans sebebiyle tecil hakkınız bu süreler içinde geçerlidir.

Yüksek lisans askerliği ne kadar erteler?

Tezli Yüksek lisans öğrencileri için 3 yıl 4 ay, Tezsiz Yüksek lisans öğrencileri için 1,5 yıl, Doktora öğrencileri için ise 6 yıl süreli tecil yapılmaktadır. Öğrencilerin askerlik durumlarıyla ilgili tarihleri dikkatle takip etmeleri gerekir.

Yüksek Lisans nedeniyle askerlik tecili nasıl yapılır?

Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik Şubeleri tarafından mezuniyet tarihlerinden itibaren 1 yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte Askerlik Şubelerine müracaat etmelidirler.

Lisans mezunu askerlik tecil hakkı kaç yıl?

Fakülteden yada 4 yıllık bir Üniversiteden mezun olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır. Ancak bu süre 32 yaşınızı tamamlayacağınız yılın sonuna kadar olabilir.

Üniversite Dondurunca askerlik tecil bozulur mu?

İlgili Yönetim Kurulları tarafından kabul edilen mazeretlerine istinaden izin verilen(öğrencilik hakları dondurulan) öğrencilerin bu süreleri azami öğrencilik sürelerine eklenir ve bu süreler içinde de öğrencilerin askere sevk tehir işlemleri yapılır.

2 yüksek lisans askerliği tecil eder mi?

Bir kez yüksek lisans için askerlik tehiri alan öğrenciler, yasal öğrenim süresi içerisinde yüksek lisans öğrenimi bitmediği takdirde, bu öğrenimi ile ilgili kaydını sildirerek yeniden başka bir yüksek lisans programına kayıt olması halinde askerliklerini tekrar tehir ettirebilirler.

Askerlik en fazla ne kadar ertelenebilir?

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Bakaya yüksek lisans tecil olur mu?

yeni sistemde teciliniz bittiğinde sistem otomatik olarak bir sonraki celp dönemine kadar sizi askerlikle ilişiğiniz yok olarak gösteriyor. yani teciliniz haziranda bitti ama celp döneminiz ekim ayına denk geliyorsa o süre içerisinde yüksek lisansa kayıt yaptırabilirsiniz.