Zambak soğanı ekimi için en uygun zaman sonbahar dönemleridir. Çiçeklerini yaz aylarında açan bitki, özenli bir bakım ve sabır gerektirir.Feb 5, 2020

Lilyum hangi ayda ekilir?

Sonbahar mevsimi, lilyum çiçeğinin ekimi için ideal zamanlardır. Bu sürede taze bir lilyum soğanı ekerseniz, bitkinizde bir o kadar sağlıklı bir şekilde yetişecektir.

Zambak çiçeği nasıl çoğaltılır?

*Zambak bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. *Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan zambak en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

Zambak çiçeği ne zaman dikilir?

Zambak çiçeklerini ekmek için en uygun zaman sonbahar zamanlarıdır. zambakların daha gülcü ve dayanıklı yetişmesine imkan sağlayacaktır. Uygun saksı seçiminden sonra zambak için uygun toprak saksıya konulur.

Zambak toprağı nasıl olmalı?

Toprağı doğal ve bahçe toprağı olmalıdır. Ve sık sık toprak havalandırılmalıdır. Zambak düzenli şekilde sulanmalıdır. Fazla miktarda verilen su bitkiye zarar verir.

Lilyum çiçeği ne zaman açar?

Soğanlı bir bitki olan lilyum çiçeği her mevsim yetiştirilebilir bir çiçek olmasına rağmen lilyum çiçeklerinin en sevdiği mevsim bahardır.

Lilyum ve zambak aynı mı?

Liliaceae (Zambakgiller) familyasının Lilium (Zambak) cinsinin 110 kadar türü var. Alakasız birçok bitkiye zambak denir ama gerçek zambaklar bunlardır.

Zambak suyu sever mi?

Bitki için en uygun olanı kireci az olan, örneğin yağmur suyu gibi suyla sulamaktır. Zambak çiçeği büyüme ve çiçek verme aşamalarında bol suya ihtiyaç duyar ve bu dönemlerde hiç susuz bırakılmamalıdır. Bitkinin büyüme döneminde kökleri hiçbir zaman kurumamalıdır.