Hayatına pek çok film ve oyun sığdıran oyuncu 2 kez evlendi. İlk evliliğini Oya Alasya ile yapan usta oyuncu, Salak Milyoner filminde o dönemki eşiyle karşılıklı oynadı. Filmde Himmet karakterini canlandıran Zeki Alasya eşini canlandıran Oya Alasya ile gerçekte de evliydi.08-Oct-2021

Oya Mella kimdir?

Gerçek adı Oya Mella olan Oya Alasya, tanımış tiyatro ve sinema oyuncusudur. Zeki Alasya'nın ilk eşi olan Oya Alasya, ünlü sanatçı ile olan evliğinden Zeynep isimli bir kız çocuğu sahibidir. 1949 yılında İstanbul'da doğmuştur.

Zeki Alasya’nın kızı var mıdır?

Usta oyuncu Zeki Alasya'nın kızı Zeynep Alasya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla sevenlerini duygulandırdı. Zeynep Alasya, 8 Mayıs 2015'te babası Zeki Alasya'nın geçen yıl da eşi Alpay Göltekin'in ölümüyle sarsıldı.

Zeki Alasyanın çocuğu var mı?

Zeynep AlasyaZeki Alasya / Children

Zeki Alasya damadı neden öldü?

8 Mayıs'ta 5. ölüm yıldönümünde anılan Zeki Alasya'nın 3 gün sonra 1 yıldır beyin tümörü tedavisi gören damadı Alpay Göltekin vefat etti. 48 yaşındaki Göltekin bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Zeki Alasya kiminle evli?

Zeki AlasyaOya Alasya / Eşi (e. 1969–1987)

Jülide Atak kimdir?

Aslen Kıbrıslıdır. Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa'nın yeğenidir. Robert Koleji'nin orta bölümünden mezun olan sanatçı, Okul döneminde bir yandan tabelacılık yapıyordu. Sanat hayatına 1959'da MTTB (Millî Türk Talebe Birliği) tiyatrosunda amatör olarak başladı.

Evrim Alasya Zeki Alasya’nın neyi olur?

Türkiye'nin en iyi haber sitesi Rahmetli Zeki Alasya ile bir akrabalığı yoktur. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur. Çimentaş Spor Kulübü'nde Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan lisanslı sporcuydu.