Zerdüşt, her şeyin yaratıcısı olan, insanlara iyilik yapan tek bir Tanrı'nın, Ahura Mazda'nın (Hürmüz'ün) peygamberidir. Ahura Mazda tarafından kendisine vahyedilmiş ve o da halka vaazlarda bulunmuştur.

Zerdüştlük kimin dini?

Zerdüştçülük, Zerdüştîlik ya da Mecûsîlik, günümüzden 3500 yıl önce Zerdüşt tarafından İran'da kurulan, yaklaşık MÖ 6. yüzyıldan MS 7. yüzyıla kadar 3 büyük Pers İmparatorluğu'nun dini olan, içerisinde düalist ve Eskatolojik inanışın ilk örneklerini barındıran, dünyanın en eski tek tanrıcı vahiy dini.

Zerdüşt ün mesleği nedir?

Prophet Zoroaster/Professions

Zerdüşt nerede doğdu?

Airyanem Vaejah Zoroaster/Place of birth

Avesta adlı kitap hangi dine aittir?

Avesta, eski Orta Doğu inancı olan Zerdüştlüğün kutsal kitabıdır. Bu inancın kurucusu Zerdüşt'ün yazdığı Gatalar denen dörtlükler Avesta'da toplanır. Avesta, Zerdüşt'ün neye inandığını ve Zerdüştlüğün temellerini anlatan tek belgedir.

Zerdüştler nerede yaşıyor?

Zerdüştlüğün kurucusu Zerdüşt'ün İ. Ö. 1500 ila 1000'li yıllarda bugünkü İran topraklarında yaşadığına inanılıyor. Zerdüştlükten önce İran'da Hint-Aryan dini Hinduizm'e benzer bir dine inanılıyordu.

Zerdüşt Hangi peygamber?

İslam. İslami teorisyenlere göre Ahura Mazda, Yüce Rabb'dir ve bütün zıtlıkların yaratıcısıdır. Zerdüşt, her şeyin yaratıcısı olan, insanlara iyilik yapan tek bir Tanrı'nın, Ahura Mazda'nın (Hürmüz'ün) peygamberidir. Ahura Mazda tarafından kendisine vahyedilmiş ve o da halka vaazlarda bulunmuştur.

Zerdüşt öğretileri nedir?

Zerdüşt'ün Ahura Mazda hakkındaki öğretisi, açık bir düalizmle karakterize edilir: Bilge Tanrı'nın, kötülük ilkesini somutlaştıran bir rakibi, Angra Mainyu ya da Ahriman (Yıkıcı Ruh) vardır; onun yeryüzündeki temel amacı kötülüğü hâkim kılmaktır. Bu etik ikilik, Zerdüşt kozmolojisine dayanır.