Zevk suyu halk arasında cinsel ilişki sonrası boşalma yani ejekülasyon olmadan penisten gelen sıvıya verilen isimdir. Zevk suyu olarak değerlendirilen aslında erkekte ejekülasyon olmadan salgılanan içinde sperm taşımayan veya çok az miktarda sperm bulunduran prostat salgısıdır.

Erkekte zevk suyu gelmezse ne olur?

Meninin az ya da hiç gelmemesi sinirsel kaynaklı olabileceği gibi tıkanıklık, hormon eksikliği ya da mesaneye geri kaçma gibi durumlardan da kaynaklanabilir. Meninin dışarı atılmasını sağlayan sinirler bel bölgesindeki omurların arasından çıkar ve rektum üzerinde bir ağ oluşturur.

Erkeklerde zevk suyu ile hamile kalınır mı?

Erkeklerin zevk suyundan sperm geçebilir. Bu durumda hamilelik başarılı bir şekilde gelişebilir. Yani zevk suyu vajina girişine temas ettiği anda gebelik olasılığı vardır.

Prostat sıvısında sperm olur mu?

Prostat sıvısından oluşan zevk suyundaki bu alkalin ortam sperm hücrelerini vajinanın asitliğine karşı koymak ve sperm hücrelerini hasardan korumak içindir. Spermler için önemli koruyucu bir görevi olan prostat sıvısının içinde elbette ki sperm bulunabilir.

Erkeklerde zevk suyu ne işe yarar?

Erkeklerde meni orgazm sırasında idrar yolundan dışarı atılır. İdrar yolundaki pH derecesi spermlerin bir kısmına zarar verip öldürebilir. Zevk suyu idrar yolundaki pH'yı nötralize ederek spermleri korur. Erkekte zevk suyunun görevlerinden biri de penis başının (glans penis) vajinaya girişini kolaylaştırmaktır."

Sperm bulaşması ile hamile kalınır mı?

Kadın ve erkek çıplak iken vajinanın üzerine boşalma olursa ya da boşaldıktan sonra meninin az bir kısmı dahi vajinal bölgeye bulaşırsa, hareketli olan sperm hücreleri vajinadaki ıslaklığın da yardımıyla ilerleyip yumurtayı dölleyebilir.

Iç çamaşırıyla hamile kalınır mı?

Kıyafetlerle ya da sürtünme yoluyla yapılan cinsel yakınlaşmalarda erkek vajinaya boşalmadığı için gebelik söz konusu değildir…

Ağızdan alınan spermle hamile kalınır mı?

Ağız yoluyla cinsel ilişki sırasında erkeğin spermlerini yutmak kadınları hamile bırakmaz ve bu erkeklere oldukça büyük bir haz verir. Fakat HIV taşıyan bir erkeğin spermleri veya küçük bir kan damlası aynı virüsün size taşınmasına neden olabilir.