Çikolata sos nasıl yapılır hazır?

500 ml ( 2,5 su bardağı) soğuk suyu bir tencereye boşaltın.Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 2-3 dakika süre ile kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.

Evde çikolata sosu nasıl yapılır oktay usta?

Önce süt, su, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Kakao sosu nasıl yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1,5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alın. …
  2. Ocağın altını açın ve hepsi eriyip malzemeler birbiri ile karışana kadar karıştırıp kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra 1 dakika da ocağın altını kısıp bekleyin ve çikolata sosunuz hazır.

Jan 29, 2020

Evde profiterol sosu nasıl yapılır?

Derin bir sos tenceresine sütü, şekeri, unu ve kakaoyu aktarın. İyice çırptıktan sona ufak parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ve tereyağını katın. Kısık ateşte, kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.

Hazır çikolata sos ile ne yapılır?

Çikolata Sosu İle Yapılan Tatlılar | Yemek Tarifleri

  1. Çikolata Soslu Parfe.
  2. Yalancı Profiterol.
  3. Pastane Usulü Profiterol.
  4. Çikolatalı Muhallebili Pasta.
  5. Çikolata Soslu Muhallebi.
  6. Pişmeyen Rulo Pasta.
  7. Portakallı Haşhaşlı Kek.
  8. Çikolata Soslu Pudingli Mozaik Pasta.

Hazır çikolata sosu su ile pişer mı?

Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın. Tatlı süslemelerinizde kullanın.

Kekin üzerine kakao ile sos nasıl yapılır?

Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır. İçine sıvı yağ ilave etmek sosun parlaklığını artırır. Bu sosu kek fırından çıkar çıkmaz, sosunuz çok sıcak olmayacak şekilde üzerine gezdirin.