Henüz yürümeye başlamamış çocuklarda ayak tabanındaki yağ dokusu çocuğun ayak tabanına düz bir görünüm verir. Çocuk yürümeye başladığında bu yağ dokusu eridiğinden taban kavsi ortaya çıkar. Bu ayaklar herhangi bir tedavi gerektirmezler. Tüm bebekler düztaban olarak doğarlar ve yaşamın ilk üç yılında bunu sürdürürler.

Çocuğun düz taban olduğu ne zaman anlaşılır?

Bir çocuğun düz taban olup olmadığı 7-8 yaş civarında belli oluyor.'' Düz tabanlığın çaresiz bir rahatsızlık olmadığını, doğuştan gelen ileri derecede bir düz tabanlığın 8-9 yaşından itibaren normal bir ayak haline getirilebildiğine dikkat çeken Prof.

Düz tabanlık derecesi kaç olmalı?

Yürümeyi olumsuz olarak etkileyen düz taban problemi için çekilen ön ve arka grafillerinde oluşmuş olan dezenformasyonlar ile topuk kemik yüksekliğinin 10 dereceden daha az olması.

Düz taban olduğunu nasıl anlarsın?

Ayak izinizin gözükeceği, beton bir kaldırım gibi düz bir yüzeyde yere basın. Geri adım atıp bıraktığınız izi inceleyin. Eğer ayak tabanlarınızın tamamının izi çıkmışsa düztaban olma ihtimaliniz vardır. Birçok küçük çocukta düz taban bulunabilir, buna esnek düztaban adı verilir.

Düz tabanın zararları nelerdir?

Düztabanlıkta kişinin ayak, diz, kalça ve belin alt kısmındaki bölgede devamlı ağrı meydana geliyor. International Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sezgin Sarban, “Tendonlarda aşırı ödem oluşuyor, tendinit, bursit gibi iltihaplar hatta yırtıklar bile görülebiliyor.

Taban çökmesi belirtileri nelerdir?

Taban Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

  • Yürüme sırasında ağrı hissi açığa çıkması (Özellikle ayak bileği, baldır, diz ve kalça eklemlerinin yanı sıra bel bölgesinde)
  • İçe doğru basma.
  • Ayaklarda şişlik.
  • İstirahat sırasında kaval kemiğinde ağrı
  • Bel ağrısı
  • Çabuk yorulma.
  • Sportif faaliyetlerin gerçekleştirilememesi.

Içe basma düzelir mi?

Pozisyonel olarak içe doğru dönük olan ayak tarak kemikleri yaşla beraber kendiliğinden düzelir. Eğer kemiksel bir içe dönüklük varsa bu durum sadece cerrahi tedavi ile düzeltilebilir. Diğer durumlarda içe basma kendiliğinden düzelmektedir. Çocuklarda içe basma kendileri için bir şikayet değildir.

Düz taban yüzde kaç rapor alır?

Düz taban olanlar ÖTV indirimden yararlanamaz. Ayrıca düz tabanlıktan dolayı alacağınız rapor oranı en fazla %10 olur k o da bir işinize yaramaz. Zira engelli bireylere tanınan haklardan yararlanabilmek için özür oranınızın en az %40 olması gerekmekte.