''Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir.09-Oct-2012

Çocuğa hangi isimler konulmaz?

Çocuklara koyulmaması gereken isimler ve anlamları

  • Aleyna: Bela, sıkıntı
  • Sanem: Put.
  • Kezban: Yalancı
  • Bekir: Deve yavrusu.
  • Rümeysa: Gözü çapaklı kadın.
  • Kayra: (Eski Türk mitolojisinde) Tanrı
  • Erçin: Ücret.
  • İrem: Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennet.

Iki isim vermek sünnet mi?

Çift isim koymak anne veya babanın hatırı kalmaması, talebi olanların gönlünü almak gibi sebeplerle gerçekleşebiliyor. … İki veya üç isim koymakta dinen sakınca yoktur.

Hangi isimler Dinen yasak?

' uyarısında bulunan Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, 'Sanem, Bekir, Aleyna, Kezban, Kayra, Rümeysa, Samed, Melis, Jülide, Resul, Gülsüm, Nebi, Bade' gibi isimlerin çocuklara konulmasının dinen sakıncalı ve anlamsız olduğunu açıkladı.

Çocuğun ismini kim koyar hadis?

Yani ne erkek ne de kadın ne de aile büyükleri tek başlarına çocuğa isim koyma hakkına sahip değildir. Çocuğa ismi anne baba birlikte alacağı kararla koyarlar.

Allahın hangi isimleri konulmaz?

Çocuklara Allah'ın isimlerini vermeye gelince, hemen belirtmek gerekir ki Allah'a has isimler çocuklara verilmemelidir. Şayet çocuklara ilahî isimler verilecekse başına, 'kul' anlamına gelen 'abd' kelimesi eklenmelidir. Abdullah, Abdurrahman, Abdurrahim, Abdulkadir, Abdüllatif gibi." ifadelerine yer verildi.

Ecrin ismi neden konulmaz?

Kur'an-ı Kerim'de Yasin ve Fetih sûrelerinde geçtiği için tercih edilen Ecrin pek çok ailenin zannettiği gibi Allah'ın mükâfatı değil, 'ücret' anlamına geliyor. … İlahiyatçılar, Kur'an'da geçen her kelimenin isim olarak verilemeyeceği konusunda geçtiğimiz yıllarda uyarılar yapmıştı.

Dinimizde göbek adı var mi?

Ne farzdır, ne de de sünnettir. Çocuğa İslâmi bir isim vermek gerekir. … Zaten göbek ismi, ikinci isim diye bir şey yoktur.