Özel bütçeli kuruluşlar nelerdir?

Özel bütçe, bir bakanlığa bağlı veya ilgili olarak belirli bir kamu hizmetini yürütmek üzere kurulan, gelir tahsis edilen, bu gelirlerden harcama yapma yetkisi verilen, kuruluş ve çalışma esasları özel kanunla düzenlenen ve bu Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir.

SGK özel bütçeli idare midir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Bütçesi; Sosyal güvenlik hizmeti sun- mak üzere, kanunla kurulan ve 5018 sayılı Kanun'a ekli (IV) sayılı cet- velde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir.

Katma bütçeli kurum ne demek?

Katma bütçe ise genel bütçe kuruluşlardan ayrı bir tüzel kişiliğe ve özel gelirlere sahip kuruluşların bütçesine denir. Katma bütçeli kuruluşlara örnek olarak üniversiteler,bankalar veya Karayolları Genel Müdürlüğü gibi mal ve hizmet üreten bazı genel müdürlükler gösterilebilir.

Özerk bütçe ne demek?

(Autonomous budget) Devlete ait bazı iktisadi faaliyetleri görmek üzere genel ve katma bütçelerin dışında hazırlanıp uygulanan bütçelerdir. Devletin gördüğü bazı iktisadi faaliyetler için özerk bütçeler hazırlanması, piyasa koşullarının gerektirdiği esneklikle ilgilidir.

En büyük bütçe hangi kurumun?

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2022 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı yaklaşık 1,6 trilyon lirayı bulurken, ödenekte en yüksek pay 720 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu.

Özel gelir ne demek?

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerin, kamu görevleri ve hizmetlerinin dışında, kendi kanunlarında veya Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen diğer faaliyetlerinden ve fiyatlandırılabilir nitelikteki mal ve hizmet teslimlerinden elde edilen ve genel …

Orman Genel Müdürlüğü özel bütçeli mi?

Genel Müdürlüğümüz bu Kanuna bağlı (II) sayılı cetvelde yer alan Özel Bütçeli bir kuruluştur.