Özgecan ın neden öldürüldü?

Özgecan Aslan (22 Ekim 1995 – 11 Şubat 2015) Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi.

Özgecan Aslan hikayesi nedir?

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilmişti. Tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Özge Can nasıl öldü?

Türkiye'de büyük tepkiye neden olan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minübüsün şoförünün tecavüz girişimine direndiği için bıçaklanarak katledilmişti. Aslan binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verilirken Türkiye genelinde kadına şiddet protestoları düzenlenmişti.

Özgecan Aslan kaç doğumlu?

Özgecan Aslan, 22 Ekim 1995 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde eğitim görüyordu. Söz konusu üniversitesinde burslu olarak okuyordu.

Özgecan ın ölümü nasıl oldu?

Tecavüz girişiminde bulunan Suphi Altındöken'e Özgecan biber gazı kullanarak engel olmaya çalıştı. Ancak sonrasında Suphi Altındöken tarafından birkaç kez bıçaklandı ve demir çubukla acımasızca dövüldü. … Üç kişi Özgecan Aslan'ın cesedini ormanda ateşe verdi.