Özlük işleri ve bordrolama nedir?

Bordro ve özlük işleri uzmanı, yeni işe başlayan personelin işe giriş evraklarını hazırlamak, maaş bordrosunu düzenlemek ve personel işten ayrılana kadar özlük hakları ile ilgili tüm süreci takip etmekle sorumludur.

Özlük işleri asistanı ne demek?

Personel özlük işleri uzmanı, personelin işe alım ve işten çıkış işlemlerini yürütmek, özlük dosyaları ile bordrolarını hazırlamak ve departmanın idari işler süreçlerini yürütmekle sorumludur.

Bordro ve özlük işleri eğitimi nedir?

Bu eğitim programında; çalışma hayatını düzenleyen İş Kanunu ve Sosyal Güvenlik kanunu başta olmak üzere tüm ilgili kanun ve yönetmeliklerin özlük işleri ve bordro süreçlerindeki uygulamalarını gerçek örneklerle öğretmek ve vaka çalışmalarını ile pekiştirilmesini sağlamak amaçlanmaktadır.

Bordro ve özlük işleri uzmanı ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı4.2707.080
Bordro ve Özlük İşleri Uzman Yardımcısı4.2504.940

Özlük işleri ne demek?

bir kuruluşta görevlilerin atanmaları, yükselmeleri ve emeklilikleri gibi kişisel işlemlerin bütünü ve bu işleri yürüten bölüm, zat işleri. kamu kuruluşlarının personel işleriyle ilgili bölümünün adıdır.

Özlük hakları ne demektir?

kişinin yaşama, özgür olabilme, düşüncesini ifade edebilme gibi en temel haklarıdır. genel memur statüsü içinde kişinin, kanunların öngördüğü şekil ve şartlara bağlı olduğu haklar. gündelik dilde aylık ücret, maaşın anlamına gelen ifade.

Bordro asistanı ne iş yapar?

Tüm bordro işlemlerinin doğru ve zamanında işlenmesini sağlamak için akışını yönetmek, Çalışanlar ve yönetim birimi tarafından maaş bordrosu ile ilgili yöneltilen sorulara cevap vermek, Üst yönetim ve finans departmanına sunulmak üzere rapor hazırlamak.