Öğretim programı ne demek?

Öğretim programı, öğrenene okulda ya da okul dışında kazandırılması planlanan bir dersle ilgili öğrenme yaşantıları düzeneğidir. … Bir kademedeki tüm derslerle ilgili okul içi ve okul dışı gerçekleştirilecek öğretim etkinliklerinin tümüdür.

Öğretim programı nedir meb?

Öğretim programları öğrencilerin her bir sınıf seviyesinde ulaşmaları gereken bilgi ve beceri düzeyini belirten öğrenme hedeflerini de ortaya koyar. Böylece öğretmene eğitsel liderliğinde yol gösterirken, velilere de çocuklarından neler beklemeleri gerektiği konusunda rehberlik yapar.

Eğitim ve öğretim programları nedir?

Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.

Öğretim programının özellikleri nelerdir?

İyi Bir Eğitim Programının Özellikleri

  • İşlevsel (Görevsel) olmalıdır: *En önemli özelliktir. …
  • Esnek (elastiki) olmalıdır: *En önemli 2. özelliktir. …
  • Değişmez ve genel olmalıdır: …
  • Uygulanabilir olmalıdır: …
  • Bilimsel olmalıdır.
  • Ekonomik olmalıdır.
  • Belli bir amaca yönelik olmalıdır.

Öğretimin tanımı nedir?

Öğretim, eğitimin okul içindeki bölümünü kapsayan kısmıdır. Diğer bir ifadeyle öğretim, eğitimin okullarda planlı, programlı ve profesyonel kişiler tarafından verilen bölümüdür. … Öğretim, profesyonel kişiler olan öğretmenler tarafından verilir. Yani bir anne babanın çocuğuna yeni bilgiler öğretmesi öğretim değildir.

Öğretim planları nelerdir?

Öğretimin plânlanması, öğretmenin eğitim-öğretimde neyi, niçin ve nasıl yapacağını düşünmesini sağlayarak verimini arttırır. Öğretim programlarının plânlaması, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyleri dikkate alınarak ne zaman ve hangi süreler içinde işleneceğinin düzenlenmesini sağlar.

Öğretim programı ve müfredat nedir?

Öğretim programı okulda veya okul dışında bireye kazandırılması planlanan bir dersin öğretimiyle ilgili tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir (Demirel, 2005). Müfredat ise daha dar bir anlama sahiptir ve bir bütünü oluşturan tekil parçalar anlamını içerir.