ÜNİVERSİTE 1. SINIFTA YATAY GEÇİŞ OLUR MU? Üniversite eğitiminin birinci yılı içinde yatay geçiş yapılması mümkün değildir. Yatay geçiş başvuruları not ortalamasına göre de yapılabildiği için, birinci yılın sonunda ortaya çıkan ilk yıla ait not ortalaması belli olmadan yatay geçiş başvurusu almak mümkün olmamaktadır.31 Aug 2021

Yatay geçiş kaçıncı sınıftan başlar?

Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür. – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

1 sınıflar bahar döneminde yatay geçiş yapabilir mi?

1– Akademik başarıya göre Lisans(4 yıllık) programlarında 2. ve 3. sınıfın başında(3. ve 5. yarıyıllarda); ön lisans(2 yıllık) programlarında 1. sınıfın bahar dönemi(2. yarıyıl) ile 2. sınıfı başında(3. yarıyılda) yatay geçişle öğrenci kabul edilir.

Yatay geçiş her sene olur mu?

Başvuru sayısı: Bir öğrenci 2 kez başvurabilir. Üniversitenin onayı olduğu sürece, bir kez reddedilen bir öğrenci bir sonraki yarıyılda da başvuru yapabilir. Bu kararlar tamamıyla üniversitelere bırakılmıştır. Normalde 2. başvuru, 2. öğretim yılı sonunda yapılır.

2 yıllıkta yatay geçiş var mı?

(6) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Bu şartları sağlayan adaylar, önlisans programlardan lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da yatay geçiş yapılabilir.

Üçüncü sınıfta yatay geçiş var mı?

4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2. ve 3.sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5 ve 6.yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.

1 sınıfta merkezi yatay geçiş yapılır mı?

bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir.

Bahar dönemi yatay geçiş yapılabilir mi?

Genel Not Ortalamasına Göre Lisans programlarında bahar yarıyılında Kurumlararası Yatay Geçiş yapılamamaktadır. … Örgün öğretim diploma programlarından uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.