Üniversiteler bahar döneminde kısmi olarak açılacak. Uygulamalı eğitim gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimler çevrimiçi olacak. … Sağlık Bakanlığı'na gönderilen yazı ardından Yök, üniversitelerin açılmasına karar verdi.21 Apr 2021

Üniversiteler Ne zaman Açılacak 2021-2022?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerin 20212022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.” sözleriyle üniversitelerin açılacağını bildirdi.

Üniversitelerde bahar dönemi ne zaman?

Üniversiteler üzerinden bakıldığı vakit bahar dönemi genelde şubat ayında başlar. Haziran ayında ise bu dönem sona erer. Elbette bu durum yine güz döneminde olduğu gibi üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebilmektedir. Yani bazı durumlarda mart ve nisan ayında dahi başlayan bahar dönemleri olabiliyor.

2021 bahar dönemi üniversiteler açılacak mı?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK 2021? Eğitim öğretim döneminin sonuna yaklaşık 1 aylık bir süre kalması nedeniyle ve üniversitelerde aşılama çalışmalarına henüz başlanmaması durumu göz önüne alınırsa bahar döneminde üniversitelerin açılması beklenmiyor.

Üniversiteler bu dönem açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada üniversiteler için de "Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır." dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak" açıklamasında bulundu.

2021 ve 2022 üniversiteler açılır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme takvimi açıklamaları kapsamında, üniversitelerin, 20212022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını bildirmişti.

YÖK Üniler açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacağını duyurdu. YÖK, salgını seyrine göre üniversitelerde program bazında yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabileceğini açıkladı. YÖK bu konuda inisiyatifi üniversitelere bıraktığını belirtti.

2022 de üniversiteler açılacak mı?

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2019'un sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran Kovid-19 küresel salgını ile yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği hatırlatıldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimine göre üniversiteler, 13 Eylül itibarı ile başlayacak.